Start it @ČSOB a Mastercard spojují síly. V rámci Fintech Challenge hledají digigální inovace ve financích
Program od Start it @ČSOB nabízí pomoc bez toho, aby se zájemci museli vzdát části podílu ve své firmě. (Foto: Pixabay)

Start it @ČSOB a Mastercard spojují síly. V rámci Fintech Challenge hledají digigální inovace ve financích

24. led 2024 Ondřej Černý 2 min

Akcelerační inkubátor Start it @ČSOB přichází s novinkou. V novém kole svého programu se zaměřuje výhradně na jednu oblast. Zároveň přizval do týmu další firemní silnou váhu.

Pravidla se oproti předchozím kolům nemění. Opět se mohou přihlásit startupy, a je jedno, zda už jde o založené společnosti nebo teprve vznikající týmy z regionu CEE, které ještě neoslavily dva roky od svého vzniku. Standardní součástí je i to, že musí jít minimálně o dvoučlenné týmy.

Novinkou ale je, že tentokrát mají šanci se přihlásit pouze projekty zaměřené na inovace v oblastech fintechu, umělé inteligence, robotizace nebo optimalizace procesů. Jejich řešení mohou být určena jak pro koncové zákazníky a klienty, tak pro firmy a velké korporace.

Zásadní změnou oproti předchozím vlnám akcelerace pak je, že partnerem tohoto kola se stala společnost Mastercard. I díky tomu mají zájemci unikátní příležitost, jak propojit své nápady, inovace a projektově-produktový tah na branku s know-how a zázemím těch největších a nejzkušenějších společností na finančním trhu.

PŘEČTĚTE SI: Akcelerátor Start it @ČSOB vybral devět nových startupů

Odměnou jim za to bude podpora zkušených mentorů z oblasti financí, propojení na partnery a investory nebo pomoc s validační strategií. Součástí tohoto kola akcelerace je také podpora od Fintech Hubu. Cílem je překonat typické překážky, s nimiž se začínající fintechy potýkají a jsou pro ně často zásadním problémem, ať už jde o licence, právní analýzu nebo technická specifika.

Start it @ČSOB sice netvrdí, že pět společných měsíců bude procházkou růžovou zahradou, ale pomyslnou krev, pot a slzy vidí jako společnou intenzivní práci. Což se do budoucna hodí nejen startupistům. Cvičení a trénink dělá pozdější mistry, nebo v tomto případě možné jednorožce.

Odměnou poctivým účastníkům s dobrým nápadem budou výhody extrémně prakticky zaměřeného programu, který by jim měl pomoci nastartovat jejich byznys, propojit se s těmi správnými lidmi a firmami a pomoci jim s nástrahami, které už často řešil někdo před nimi. Součástí programu je také série praktických workshopů.

Pro ty, kteří si nejsou jistí, zda je program právě pro ně, jsou připraveny online dny otevřených dveří, kdy je možné si případné nejasnosti ozřejmit. Zájemci se do Fintech Challenge mohou hlásit do 28. března 2024. Přesvědčit k účasti je může i to, že program je bez budoucích finančních závazků a bez ztráty podílu ve firmě.

PŘEČTĚTE SI: Rýsují se tři nové startupy. PrusaLab vybral k akceleraci nafukovací brusle, chytrou známku pro dobytek a světelnou technologii

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články