Program na podporu žen ze startupového prostředí Women in Tech má za sebou první ročník

27. pro 2022 Anna Jurečková 1 min

První ročník Women in Tech dospěl po šesti měsících do finále. Výběrový programu pro ženy podnikající v technologické oblasti pořádá Hospodářská komora ČR prostřednictvím Výzkumného ústavu pro podnikání a inovace (VUPI) a společnost Huawei a účastnicím poskytuje podporu v podobě mentoringu, workshopů a vzdělávacích akcí. Ale také možnost stát se součástí platformy Women in Tech, která bude dále pokračovat a do programu se mohou hlásit jakékoliv začínající startupistky se zájmem o technologie.

„Na české startupové scéně se začíná pohybovat více mimořádně tvůrčích a sebevědomých žen se skvělými nápady, což je velmi dobrá zpráva pro tuzemský byznys. O úspěchu v podnikání ale nerozhoduje pohlaví, nýbrž schopnosti a nadšení. Ženský přístup ale přichází i s dosud neuvažovanými a neotřelými řešeními, což jednoznačně představuje konkurenční výhodu v jinak převážně mužském světě byznysu, a tu bychom měli v ekonomice využít. Tento potenciál chceme rozvíjet, a proto těmto inspirativním ženám budeme i nadále poskytovat zázemí pro jejich růst,“ uvádí prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Letošního pilotního ročníku se zúčastnily zakladatelka projektu Tvůrci v praxi Bohdana Goliášová, CEO startupu Nekrachni Maria Šimůnková, CEO BringAuto Andrea Najvárková, zakladatelka Regionální televize Eva Stejskalová, COO platformy uLékaře Barbora Korandová a zakladatelka startupu Impactso Hana Stelzerová.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články