Productboard propustí 20 procent lidí. Ekonomická krize dolehla i na nejhodnotnějšího jednorožce
Zakladatelé Productboardu Daniel Hejl (vlevo) a Hubert Palán. (Foto: Productboard)

Productboard propustí 20 procent lidí. Ekonomická krize dolehla i na nejhodnotnějšího jednorožce

15. lis 2022 Václav Lang 1 min

Productboard platí za jednu z nejzářivějších hvězd tuzemského technologického světa. Letos se dokonce stal nejhodnotnějším startupem a dočkal se s hodnotou 1,7 miliardou dolaru označení jednorožec. Teď se ale i on musí potýkat s ekonomickými problémy.

„Mohu potvrdit, že vzhledem ke zhoršující se makroekonomické situaci a jejímu dopadu na poptávku po novém softwaru jsme se rozhodli upravit naši organizační strukturu a snížit počet zaměstnanců o 20 procent,“ uvedl pro Hospodářské noviny zakladatel a výkonný ředitel společnosti Hubert Palán.

„Nacházíme se bohužel ve složité době pro celou globální ekonomiku. Ovšem v dlouhodobějším horizontu pokračujeme s velmi optimistickým výhledem ohledně tržní kategorie produktového managementu,“ dodal CEO firmy specializující se na vývoj softwaru pro zefektivnění práce produktových manažerů.

Exkolegům pomáhají najít práci

Společnost podle něj pomáhá propuštěným bývalým kolegům s nacházením práce jinde. Dokonce vyzval, aby případní zájemci Productboard kontaktovali.

O Productboardu jsme naposledy psali letos v červnu, kdy naopak firma měla za sebou velký nábor - od začátku roku rozšířila svůj globální tým o stovku lidí na celkový počet 500. Část z nich měla posílit kapacity v Praze. Její dva personalisté si tenkrát chválili nízkou fluktuaci zaměstnanců. Celý rozhovor si můžete přečíst tady:

Plná lednička, volno, taxík i akcie aneb Jak Productboard posunuje laťku v péči o zaměstnance

Za zmínku stojí také náš článek o založení dnes jednoho z nejúspěšnějších českých startupů nebo rozhovor se spoluzakladatelem Danielem Hejlem.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články