Polský startup zaměřený na automatizaci telefonických kontaktů ve zdravotnictví dostal na další rozvoj investici 2,6 milionu dolarů
Zakladatelé Wojciech Przechodzeń, Ada Andruszkiewicz, and Paweł Lipiński. Foto: Talkie.ai

Polský startup zaměřený na automatizaci telefonických kontaktů ve zdravotnictví dostal na další rozvoj investici 2,6 milionu dolarů

22. čvc 2022 Petr Blažek 1 min

Rakousko-polské konsorcium VC fondů poskytlo polskému startupu Talkie.ai prostředky na technický rozvoj jejich platformy a na obchodní expanzi, především ve Spojených státech.

Talkie.ai nabízí systém založený na rozpoznávání řeči s využitím strojového učení. Specializuje se na zdravotnictví, protože tvrdí, že jde o trh, kde je největší poptávka po jejich řešení, a navíc, že specializace umožňuje dosáhnout větší přesnosti.

Co se přesnosti týče, Taklie.ai tvrdí, že vzorek o velikosti pouhých deseti telefonátů stačí, aby se jejich chatbot naučil určit záměr volajícího s devadesátiprocentní jistotou.

K velikosti trhu Talkie.ai uvádí, že globální trh pro „konverzační AI“ má do dvou let přesáhnout 16 miliard dolarů. A že jenom ve zdravotnictví má trh s virtuálními hlasovými asistenty dosáhnout téměř tří miliard dolarů. Ve Spojených státech, kde má tento polský startup na pětinu uživatelů, kontaktuje na 80 procent pacientů poskytovatele zdravotní péče telefonicky – a přesto pouze čtyři procenta z těchto poskytovatelů využívají automatizaci.

Talkie.ai uvádí, že u jeho stávajících zákazníků jde přes automatizovaný systém na 80 procent příchozích hovorů, a že jeho nasazení sníží provozní náklady call centra na polovinu. Další úspory je možné dosáhnout integrací chatbotu do systémů a kompletně tak automatizovat celé procesy, od poskytování informací o cenách nebo dostupnosti služeb, až po objednávání do ordinací nebo periodické předepisování léků.

Petr Blažek

Editor se zájmem o finance a technologie.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články