Po futuristickém metru v Saúdské Arábii další zahraniční zakázka: Passengera digitalizuje katamarán v Oceánii
Katamarán dosahuje délky 66,4 metru a maximální rychlosti 35,8 uzlu (66 km/h). Foto: Passengera

Po futuristickém metru v Saúdské Arábii další zahraniční zakázka: Passengera digitalizuje katamarán v Oceánii

8. zář 2022 Anna Jurečková 1 min

Česká technologická společnost Passengera nejčastěji digitalizuje vlaky a autobusy. Nyní ale rozšiřuje zahraniční portfolio o katamarán, který  bude dopravovat cestující mezi ostrovy ve východní části Tichého oceánu.  

Po futuristickém metru v Saúdské Arábii si česká Passengera připisuje na konto další velkou zahraniční zakázku. Nově má na starost digitalizaci luxusního katamaránu výrobce Austal – vysokorychlostního plavidla za více než 20 milionů eur (půl miliardy korun), které bude dopravovat cestující mezi ostrovy ve Francouzské Polynésii. Technologická společnost dodá informační a zábavní systém, internetovou konektivitu a systém pro správu a monitoring.

„Passengera má za sebou zakázky pro různé typy dopravních prostředků, ale tohle je poprvé, kdy implementujeme naše řešení do tohoto typu plavidla. Záměr je však stále stejný – zkvalitnit zážitek z cestování rozšířením o digitální služby a umožnit dopravcům nabízet nové služby. Jak tento projekt ukazuje, naše řešení je navržené tak, aby jím bylo možné vybavit takřka jakýkoliv dopravní prostředek,“ říká CEO Passengery Jan Kolář

Své digitální řešení Passengera nově dodá také do 111 vlaků v Maďarsku a Chorvatsku. Jedná se o dva trhy, které se podle Kolářových slov otevřely inovacím. Celkový objem zakázek firmy, která buduje technický tým v Praze, aktuálně přesahuje deset milionů dolarů.

PŘEČTĚTE SI ROZHOVOR: Vlaky jsou na vzestupu, do budoucna bude cestování veřejnou dopravou čím dál větší zážitek, říká Jan Kolář z Passengery

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články