Odhalují nevhodnou kosmetiku pomocí aplikace. Nápad už zaujal slovenské investory
Startup Wewell odhaluje nevhodnou kosmetiku. foto: Wewell

Odhalují nevhodnou kosmetiku pomocí aplikace. Nápad už zaujal slovenské investory

5. pro 2022 Jakub Dvořák 1 min

Pomocí pokročilých algoritmů a umělé inteligence, na základě kterých analyzuje složení kosmetických látek v jednotlivých produktech, odhaluje startup Wewell nevhodnou kosmetiku. Díky tomu si mohou zákazníci vybrat vhodnou kosmetiku pro sebe, bez experimentů na vlastní pokožce. Projekt už oslovil první investory. Slovenský fond Zero Gravity Capital, který je součástí skupiny Zero One Hundred, poslal částku v řádech vyšších milionů korun.

Myšlenka sdílet recenze a hodnocení nezávadnosti kosmetických produktů se začala formovat v hlavách Guramiho Jobavy a Vladimíra Pečeného v roce 2020 a už o rok později vznikla samostatná společnost Wewell. Tentýž rok byla spuštěna mobilní aplikace. Dnes je dostupná na českém a slovenském trhu.

Wewell má ve své databázi více než 450 tisíc kosmetických produktů a dokáže rozeznat přes 20 000 kosmetických ingrediencí. Uživateli stačí prostřednictvím mobilní aplikace naskenovat čárový kód nebo zadat název hledaného produktu a aplikace následně vyhodnotí na základě předchozí chemické analýzy informace o jeho složení a případně škodlivosti obsažených látek.

Naší hlavní vizí je poskytnout lidem informace, z jakých látek se skládá kosmetika, kterou denně používají, a do jaké míry jsou tyto produkty kompatibilní s jejich typem pleti," říká CEO a spoluzakladatel startupu Wewell Gurami Jobava. "Vycházíme z ověřených hodnocení trvalé udržitelnosti produktů, uživatelů a odborníků. Jednoduše chceme dosáhnout toho, aby bylo pro zákazníka nakupování kosmetiky co nejvíc pohodlné a aby ušetřil co nejvíc peněz, které by jinak utratil za nekompatibilní přípravky,“ dodává muž, který je původem z Gruzie, ale studoval a působí v Praze a na Slovensku.

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články