Německý startup everphone, průkopník trendu device-as-a-service, získal další kapitál
Liustrační foto: Pixabay

Německý startup everphone, průkopník trendu device-as-a-service, získal další kapitál

2. zář 2022 Petr Blažek 1 min

Startup everphone vznikl v roce 2016 na představě, že firmy uvítají možnost kompletně outsourcovat vše, co souvisí se smartphony, tablety a laptopy pro své pracovníky. Tato služba, pro níž everphone razí pojem device-as-a-service, zahrnuje celý životní cyklus přístroje: jeho pořízení přesně podle požadované specifikace; instalaci veškerého software – požadovaného zaměstnancem i „povinného“, jako je například bezpečnostní aplikace nebo nástroje při správu zařízení; správu a zabezpečení; údržbu a opravy; zpětný odběr, včetně případné recyklace.

V posledních letech dostala tato služba tři pozitivní impulsy. Pandemie přinesla požadavky na bleskové pořízení dalších přístrojů pro zaměstnance, navíc bez možnosti fyzicky si přístroj převzít v práci. Čipová krize zkomplikovala firmám pořizování nových přístrojů. A odchody zaměstnanců (nebo aspoň hrozící odchody) nutí zaměstnavatele nabízet další a další benefity – mezi nimi třeba tablety, a to i tam, kde to dosud nebylo běžné.

Zatím poslední finanční injekcí pro everphone je 32 milionů EUR (800 milionů korun), které dostali od stávajících investorů v rámci rozšíření kola C. Startup má 240 zaměstnanců a loni měl zisk 19 milionů EUR. Letos plánuje získat prvního velkého zákazníka ve Spojených státech.

Petr Blažek

Editor se zájmem o finance a technologie.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články