Nejdřív osahat, poté zaplatit. Švédská Klarna spouští svoje služby v Česku. Chce být partnerem firem pro expanzi na zahraniční trhy
Sebastian Siemiatkowski, CEO a spoluzakladatel společnosti Klarna. Foto: Klarna

Nejdřív osahat, poté zaplatit. Švédská Klarna spouští svoje služby v Česku. Chce být partnerem firem pro expanzi na zahraniční trhy

27. zář 2022 Anna Jurečková 2 min

Švédská společnost Klarna zabývající se zprostředkováváním plateb v oblasti online nákupů vstupuje na český trh. Partnerům z řad maloobchodních prodejců nabídne dosah k více než 150 milionům zákazníků, platební metodu Pay in 3 nebo marketingové služby.

„Ačkoliv e-commerce v České republice roste ohromujícím tempem, nákupní proces je zde stále komplikovaný a plný nejistot. Čeští zákazníci si zboží objednané online chtějí před zaplacením prohlédnout a osahat, ale jejich možnosti jsou omezené na zastaralé platby na dobírku či na využívání drahých kreditních karet,” říká Sebastian Siemiatkowski, CEO a spoluzakladatel společnosti Klarna.

Češi budou moci využít třeba bezúročnou službu Pay in 3, díky které si mohou náklady při nákupu při nákupu na e-shopech vybraných partnerských
prodejců rozložit na tři platby. Stejný koncept nedávno představilo české Twisto. Ve spolupráci s platební bránou Comgate spustilo platební metodu Nákup na třetiny. Reprezentativní výzkum společnosti Klarna, jehož se účastnilo více než tisíc českých spotřebitelů, ukázal, že 70 procent zákazníků vnímá možnost rozdělení online nákupů na bezúročné měsíční platby jakou užitečnou.

Rozložení platby funguje také přímo skrze aplikaci Klarna, která má aktuálně více než 23 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Zákazníci v ní dále mohou spravovat své objednávky, uchovávat věrnostní karty nebo sledovat uhlíkovou stopu, kterou jejich nákupy vytváří.

Partner pro expanzi

„Díky naší rychle rostoucí síti partnerů se nám podařil úspěšný vstup na český trh. Věříme, že nadcházející vánoční sezona tento trend potvrdí. Naším cílem je pomoci českým obchodníkům přizpůsobit se novým spotřebitelským požadavkům a díky naší schopnosti oslovit nové zákazníky napříč celou Evropou se tak stát jejich hlavním motorem růstu,” doplňuje Tereza Obrtáč, ředitelka společnosti Klarna pro Českou republiku.

Maloobchodním partnerům v Česku chce Klarna pomáhat s růstem a expanzí. Právě službu Pay in 3 vnímá jako jeden z nástrojů, jak jim pomoci zlepšit zákaznickou zkušenost a přinést nové zákazníky. Obchodníkům nabízí také marketingové služby, díky nimž pomáhá partnerům oslovit a udržet si zákazníky.

To potvrzuje například Peter Hajduček, CEO e-shopu Footshop, který vedle oděvní společnosti H&M a sítě lékáren Pilulka patří v Česku mezi první partnery. „Nabídka flexibilních plateb, které zákazníkům umožňují rozložení nákladů na nákup i vyzkoušení zboží ještě před samotnou transakcí, je zejména pro prodejce módy, jako je Footshop, silnou konkurenční výhodou. Díky výhodnému balíčku marketingových služeb a dosahu k více než 150 milionům zákazníků, který Klarna nabízí, je tak pro nás ideálním partnerem pro expanzi na evropských trzích,” uzavírá.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články