Na Tchaj-wan míří s Pekarovou Adamovou největší česká podnikatelská delegace. Prohloubit technologickou spolupráci pomohou startupy
Chystá se historicky první česko-tchajwanský startupový ideathon. Ilustrační foto: startupkitchen.community

Na Tchaj-wan míří s Pekarovou Adamovou největší česká podnikatelská delegace. Prohloubit technologickou spolupráci pomohou startupy

23. úno 2023 Anna Jurečková 2 min

Na Tchaj-wan se na konci března vypraví největší česká podnikatelská delegace v historii ostrovní země. Její součástí budou i české inovativní firmy, které se zde zúčastní česko-tchajwanské startupové soutěže Dumplings Hack.

Různé druhy knedlíků, stejný zápal pro inovace. Tak zní motto česko-tchajwanské startupové soutěže Dumplings Hack, který proběhne na konci března u příležitosti české podnikatelské delegace, jež na ostrovní stát doprovází předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. České startupy, které přemýšlí o expanzi do jihovýchodní Asie, odprezentují v rámci programu svá řešení tchajwanským investorům a akcelerátorům.

Jsme velmi rádi, že se do stočlenné delegace zařadí startupy a absolvují první česko-tchajwanský ideathon. Těšíme se na nápady, které přispějí k rozvoji česko tchajwanských vztahů,“ říká Alice Rezková, spoluzakladatelka a ředitelka Česko-tchajwanské obchodní komory, s tím, že jde o největší podnikatelskou delegaci v moderních dějinách Tchaj-wanu. Jedním z hlavních partnerů akce je fond Taiwania Capital, který nyní otevřel fond pro region střední a východní Evropy.

Česko je příliš těsné pro projekt s globálními ambicemi a Tchaj-wan je skvělá vstupní brána pro asijský trh – Dumplings Hack je tak příležitost se přijet seznámit s místními hráči. A příště tu už můžete třeba založit pobočku,“ uvádí Tom Cironis, ředitel platformy Startup Kitchen, jež akci ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací Česko-tchajwanská obchodní komora organizuje.

Startupy se mohou přihlásit do 7. března. Na ideathonu budou mít za úkol řešit výzvy z oblastí turismu, boje s emisemi oxidu uhličitého nebo propojování lidí z České republiky a z Tchaj-wanu. V porotě usednou Mitch Yang z Taiwania Capital, ředitel Czechinvestu Petr Očko a Pavel Diviš z Česko-tchajwanské obchodní komory. Nejlepší projekty získají možnost vystoupit na tchajwanském veletrhu Smart City Summit & Expo.

PŘEČTĚTE SI: Český Dronetag zajišťuje bezpečný letový provoz dronů. Představuje čtyři nové produkty a chystá pobočky v USA a na Tchaj-wanu

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články