Britský investiční fond Proud Ventures vydal report o zkušenostech LGBTQ+ zakladatelů startupů

7. úno 2023 Anna Jurečková 1 min

Tři čtvrtiny LGBTQ+ zakladatelů startupů ve Velké Británii uvedly, že před investory tajily svojí sexualitu nebo genderovou identitu. 18 procent z nich se obávalo, že by to negativně ovlivnilo jejich snahu o získání finančních prostředků. Vyplývá to z průzkumu investičního fondu Proud Ventures.

V úvodu reportu upozorňuje například na to, že zatímco data týkající se investování do startupů založených ženami a lidmi černé pleti jsou známá (je to 1 procento z celkového objemu britských investic v prvním případě a 0,25 procenta v druhém), o LGBTQ+ týmech žádné komplexnější informace nejsou.

Z průzkumu dále vyplývá, že přestože investoři zakladatele z řad LGBTQ+ přehlížejí. Pouze třetina z nich uvedla, že podniká nějaké kroky na jejich podporu, přestože deklarují, že přijímají opatření na podporu různorodých zakladatelů a zakladatelek.

Kromě této nečinnosti zprává poukazuje také na to, že se několik zakladatelů podělilo o šokující příklady přímé queerfobie a diskriminace, s nimiž se setkali v rámci procesu získávání finančních prostředků.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články