Jaké jsou představy zaměstnanců o prostředí, ve kterém pracují? Přečtěte si výsledky průzkumu

13. úno 2023 Redakce 1 min

Více než polovina zaměstnanců si myslí, že jim zaměstnavatelé nenabízí vhodné místo k odpočinku. Za nejdůležitější aspekty pracovního prostředí považují kvalitní technické vybavení (91 procent), krátkou dojezdovou vzdálenost (90 procent), hezké prostředí (87 procent). Vyplývá to z průzkumu Ipsos přes aplikaci Instant Research realizovaného pro společnost Scott.Weber Workspace.

Ukazuje také, že vnímání zaměstnavatelů se v některých oblastech liší. Hezkému pracovnímu prostředí přikládá důležitost jen 74 procent z nich. Různí se také pohledy na občerstvení. Široká škála a kvalita stravování je důležitá pro 81 procent zaměstnanců, ale jen pro 71 procent zaměstnavatelů.

„Moderně smýšlející šéfové si uvědomují to, co říkají snad všechny studie a analýzy. Produktivita zaměstnanců roste, či alespoň neklesá, když mají možnost rychlého odpočinku v relaxační zóně. Pozitivně působí i sdílené designové prostory, které podněcují kreativitu. Bohužel někteří konzervativně uvažující manažeři si myslí, že prostor se stoly a počítači je efektivně využitý a nepracovní prostory jsou zbytečné a vlastně drahé,“ vysvětluje Adam Zvada, zakladatel a CEO společnosti Scott.Weber Workspace, a dodává, že změna myšlení přichází, mimo jiné s nástupem mileniálů a generace Z.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články