Fintech Roger letos oslaví deset let. Plánuje profinancovat faktury za více než 10 miliard
foto: Roger

Fintech Roger letos oslaví deset let. Plánuje profinancovat faktury za více než 10 miliard

6. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Fintech startup Roger loni profinancoval faktury v hodnotě 7,6 miliardy korun. Jde o výrazný nárůst. V roce 2021 firma profinancovala byznys za 5,5 miliardy. K letošnímu desátému výročí Roger cílí na překonání hranice deseti miliard korun.

Zejména konec roku byl podle CEO a spoluzakladatele firmy Adama Šoukala hektický. „V prosinci jsme udělali 48 tisíc transakcí a profinacovali faktury za 1,5 miliardy korun,“ konstatoval s tím, že se fintechu podařilo implementovat a uvést do provozu mnoho nových technologických prvků zaměřených zejména na řízení rizik diverzifikace portfolia a ochranu investorů na platformě.

Investoři mohou od roku 2022 vybírat aukce manuálně nebo s pomocí investičního automatu, který si nastaví podle vlastních preferencí. Tento nový nástroj na investiční platformě Roger Aukce za prvních šest měsíců od spuštění využívá 30 procent aktivních investorů.

Souběžně se zvyšováním úrokových sazeb České národní banky se zvyšoval i zájem o alternativní investice. Reflektovala to i platforma Roger Aukce a průměrný úrok se v roce 2022 pohyboval na úrovni 7,93 procenta.

V letošním roce Šoukal očekává nárůst poptávky po alternativních službách financování, zejména vzhledem k očekávanému rezervovanému přístupu tradičních finančních institucí ke zvýšeným kapitálovým potřebám domácích podniků. „Naše hypotéza se opírá o pozorování předešlých opatření v období recese, kdy banky zdrženlivě reagovaly na potřeby navýšení pracovního kapitálu způsobeného vysokou inflaci,“ uvedl Adam Šoukal, CEO Platební instituce Roger.

PŘEČTĚTE SI: Firmy čekají na výplatu až dva měsíce. „Roger vám ji zaplatí za tři dny,“ slibuje zakladatel startupu

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články