MoistureGuard letos plánuje expanzi do Německa či Japonska
Foto: Unsplash

MoistureGuard letos plánuje expanzi do Německa či Japonska

20. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost MoistureGuard má pro rok 2023 velké plány. S růstem v Německu tam plánuje otevřít svou kancelář. Ale nerozhlíží se pouze v Evropě. Další destinací, kam firma míří, bude Japonsko.

MoistureGuard se specializuje se na rozvoj, instalaci a vyhodnocování dat unikátního systému nepřetržitého sledování vlhkosti přímo ve stavební konstrukci dřevěného domu a dalších exponovaných místech. Upozorňuje nejen na úniky vody a tvorby vlhkosti z nejrůznějších zdrojů, ale také informuje o komplexním stavu vlhkosti v domě.

Společnost byla založená v roce 2019 za účelem komercializace a dalšího vývoje technologie MoistureGuard. Technologie pochází z Českého vysokého učení technického a Výzkumného centra pro energeticky účinné budovy a je výsledkem víceletého projektu zaměřeného na efektivní měření vlhkosti a účinky vlhkosti ve dřevě. Dosud provedla více než 600 instalací.

PŘEČTĚTE SI: Chytrá páska detekuje únik i desetiny mililitru vody; chytré komunikační zařízení kontroluje stav každou minutu a vydrží na jednu baterii až rok a půl

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články