Lidé se po pandemii vrátili ke kontaktním čočkám. E-shop Lentiamo vyrostl o 9 procent

21. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Česká společnost Lentiamo, která se specializuje na segment péče o oči, v roce 2022 podle předběžných výsledků meziročně vyrostla o 9 procent a za prodej zboží utržila 796 milionů korun. Stabilnímu růstu pomohla diverzifikace trhů mimo Česko a také to, že se lidé po pandemii opět vrací k nošení kontaktních čoček. Segment slunečních a dioptrických brýlí je pro Lentiamo také růstový. Letos firma cílí na 15procentní růst tržeb.

V uplynulém roce udělali zákazníci na všech sedmnácti evropských trzích, kde Lentiamo působí, 586 tisíc objednávek na e-shopech a jednotky tisíc v optikách. Právě optiky ve velkých městech umožňují využívat ROPO efektu (Research online, Purchase offline).

Vidíme, že přibývá zákazníků, kteří si vybírají a zkouší brýle online (e-shop Lentiamo má funkci virtuálního zrcadla) a pak si přijdou na pobočku brýle vyzkoušet. Často si ani vybrané brýle nekoupí, ale díky velké nabídce v našich optikách si vyberou jiné,” popisuje CEO společnosti Jiří Urban.

V letošním roce se chce společnost soustředit na zvýšení výkonu stávajících trhů a optik a chystá se také rebrandovat poslední dvě značky 321linsen.de a IhreLinsen.at pod jednu značku Lentiamo. Mezi další priority pro nadcházející období patří zlepšení péče o zákazníky a udržitelnost, například eco balení objednávek a rozšíření nabídky brýlí, které jsou z ekologických nebo udržitelných materiálů.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články