Druhý český jednorožec zahájil první akvizici. Productboard koupí českého startupu SatisMeter umožní o něco efektivnější vývoj produktů

Druhý český jednorožec zahájil první akvizici. Productboard koupí českého startupu SatisMeter umožní o něco efektivnější vývoj produktů

26. kvě 2022 Anna Jurečková 3 min

Český nejhodnotnější startup pokračuje v růstu nejen v oblasti valuace a zaměstnanců, ale nově také skrze akvizici. Ještě o něco efektivnější vývoj produktů pomocí platformy Productboard podpoří spojení s dalším českým startupem SatisMeter. Ten bude první měsíce fungovat jako samostatná jednotka, v průběhu příštího roku má dojít k postupnému začlenění. 

Čtyři měsíce po dosažení miliardového ohodnocení zahájil Productboard první akvizici. Online platforma pro efektivnější vývoj produktů a druhý český jednorožec kupuje společnost SatisMeter. Nástroj tohoto českého startupu, který sleduje spokojenost uživatelů a zákazníků a monitoruje produktové výkony, umožní produktovým týmům snadný a včasný přístup k relevantní zpětné vazbě od zákazníků.

„Dopřávat uživatelům výjimečnou digitální zkušenost je klíčový prvek v dodávání produktů s co možná nejvyšší přidanou hodnotou. Očekávání klientů rostou neuvěřitelným tempem a konkurence je enormní. Vnímáme proto, že dnes víc než kdy jindy je nezbytné, aby produktové týmy dokázaly zpětnou vazbu od zákazníků zapracovávat v každém kroku životního cyklu produktu. Získání SatisMeteru tak ještě víc podpoří naši inovační strategii,“ komentuje akviziční růst Hubert Palán, spoluzakladatel a CEO společnosti Productboard.

SatisMeter bude zpočátku existovat jako samostatný produkt, v průběhu příštího roku se zcela integruje do platformy Productboardu. „Hlavním posláním SatisMeteru je pomáhat produktovým manažerům a jejich týmům dobře chápat, co jim jejich zákazníci říkají. A to během všech fází vývoje produktu,” doplňuje Jakub Sedláček, spoluzakladatel a CEO SatisMeteru, do kterého v minulosti investoval středoevropský akcelerátor pro technologické startupy StartupYard, Nextech Ventures Josefa Matějky nebo zakladatel skupiny Vivantis Martin Rozhoň.

Tým SatisMeteru se stane plnohodnotnou součástí Productboardu.

Letošní investice ve výši 125 milionů dolarů zastřešená americkými fondy Dragoneer Investment Group a Tiger Global Management udělala z Productboardu nejhodnotnější český startup. Aktuální valuace dosahuje 1,725 miliardy dolarů, v přepočtu 37 miliard korun. Software zakladatelů Huberta Palána a Daniela Hejla k plánování svého produktového vývoje používá přes šest tisíc společností po celém světě.

Foto: Productboard, SatisMeter

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články