Další expanze pro Skinners. Brněnská firma jde za pomoci ShipMonku dobývat Ameriku
Spoluzakladatelé Michaela Steinhauser a Petr Procházka se po Německu se Skinners vydají do USA. Foto: Skinners

Další expanze pro Skinners. Brněnská firma jde za pomoci ShipMonku dobývat Ameriku

12. dub 2023 Pavla Skřivánková 3 min

Brněnští výrobci ponožkobot a barefoot obuvi Skinners pokračují v zahraniční expanzi a po úspěšném vstupu do Německa nyní míří na americký trh. V USA vznikne vlastní dceřiná entita Skinners Technologies LLC s lokálním managementem a sídlem ve Wyomingu. Fulfillment na americkém trhu zajistí jeden z nejúspěšnějších českých logistických startupů ShipMonk, který se zde již výrazně etabloval na přelomu let 2020-21. V prvním roce cílí Skinners na prodeje v řádu desítek tisíc párů a udržitelný růst.

Pro vstup na americký trh, který nabízí potenciál prodeje statisíce párů ročně, si Skinners jako logistického partnera zvolili český ShipMonk. Ten na americkém trhu již velmi úspěšně funguje a nyní pro Skinners zajistí kompletní obsluhu tamních zákazníků. Díky založení dceřiné entity Skinners Technologies LLC bude možné trh obsluhovat lokálně a nabídnout B2B i B2C zákazníkům veškeré služby včetně vratek.

„Hledali jsme partnera, který bude kvalitní, flexibilní a bude dobře znát americký trh. Příběh ShipMonku dobře znám, stejně jako lidi, kteří za ním stojí, a jsem ráda, že můžeme využít služeb české rychle rostoucí společnosti, jejíž filozofie je nám hodně blízká. Věřím, že za pár let budeme patřit mezi největší partnery ShipMonku,“ říká o spojení Michaela Steinhauser, spoluzakladatelka Skinners.

Spoluzakladatelé Michaela Steinhauser a Petr Procházka se po Německu se Skinners vydají do USA. Foto: Skinners

„Ze spolupráce se Skinners máme radost i proto, že se s Míšou a Petrem znám osobně a jejich příběh je mi blízký. Fandíme nasazení, se kterým se vrhli do zahraniční expanze, a jsme rádi, že jim díky našim zkušenostem a zázemí můžeme pomoci prorazit na tak náročném trhu, jaký představují Spojené státy,“ dodává zakladatel ShipMonk Jan Bednář, který firmu založil v roce 2014 jakožto službu na přeposílání balíků z USA do Česka.

Dnes je jedním z nejrychleji rostoucích startupů na Floridě a rozesílá více než 1,5 milionů balíků měsíčně pro téměř 1 000 amerických firem a korporací, kterým pomáhá škálovat služby nabídkou unikátních fulfillment řešení s pomocí nejmodernějších technologií.

Spoluzakladatel Skinners Petr Procházka. Foto: Skinners

Prodej koncovým zákazníkům vedle vlastního e-shopu Skinners.cc zaštítí také Amazon a dále obchody maloobchodních partnerů. Díky skladům v Pensylvánii a fulfillmentu pod křídly ShipMonku se tak výrazně zjednoduší logistika, která dosud spoléhala na doručování z Evropy. To s sebou neslo vysoké náklady i horší zákaznickou zkušenost vzhledem k dlouhé době doručení a komplikovaným vratkám.

„Díky pokrytí, které ShipMonk v USA má, můžeme zákazníkům nabídnout rychlé doručení a odříznout se od modelu doručování z Evropy, který by byl v rámci expanze finančně neudržitelný,“ dodává Michal Presse, marketingový ředitel Skinners.

Skinners již do USA v rámci expanze odeslali čtyři tuny zboží v hodnotě 35 milionů a další miliony plánují investovat do podpory brandu, přičemž oba tyto náklady na expanzi jsou financovány z vlastních zdrojů. První modely ponožkobot Skinners se americkým zákazníkům a potenciálním partnerům představily již v lednu na veletrhu Outdoor Retailer Show v Salt Lake City. Právě zde značka jako jediný český zástupce zaujala novináře a ukázala potenciál, který český průkopník bosého obouvání může využít.

Lokální pobočka v podobě nové dceřiné společnosti Skinners bude sídlit ve Wyomingu a novým Country Managerem operujícím v Kalifornii se stane Joey Barbera. Během prvního roku by se Skinners v USA chtěli dostat na prodeje 50 až 60 tisíc párů, podobně jako na českém trhu. Postupně by se měl podíl tržeb z amerického trhu zvyšovat a růst ambiciózním, ale stále udržitelným tempem.

O tom, jak se Skinners dařilo v minulém roce, jsme psali ZDE.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články