Skinners utržili 100 milionů a vstoupili do nového segmentu barefoot obuvi. Letos míří do Německa a USA
Do zahraničí putuje až 60 procent produkce ponožkobot, které si oblíbili amatérští i profesionální sportovci. Za šest let existence Skinners vzniklo již přes 700 000 párů. Foto: Skinners

Skinners utržili 100 milionů a vstoupili do nového segmentu barefoot obuvi. Letos míří do Německa a USA

28. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Fenomén v bosém obouvání, brněnští Skinners, za sebou mají úspěšný rok. Celkové tržby společnosti se vyšplhaly na 100 milionů a firma prodala téměř 200 000 párů ponožkobot. Díky úspěšné crowdfundingové kampani Skinners zahájili produkci svých prvních barefoot tenisek Walker, kterých letos chtějí vyrobit 40 000.

Model Walker zabodoval v crowdfundingové kampani na HitHit a s 14krát překonanou cílovou částkou se stal druhou nejúspěšnější kampaní v historii portálu. Tenisky si vloni připsaly prvních 11 000 vyrobených párů, nicméně cíl Skinners je pro letošek mnohem vyšší – firma má ambice do dvou let překonat tržbami z barefoot obuvi příjmy z prodeje ponožkobot. S příklonem k barefoot obouvání souvisí i otevření první kamenné prodejny v Brně.

Společnost za uplynulý rok obsloužila 32 000 zákazníků, přičemž mezi nejsilnější trhy mimo Česko patřilo Německo, Rakousko a Švýcarsko, kam mířilo cca 18 000 objednávek. V letošním roce chtějí Skinners posílit svou pozici v Německu. Do tří let chce firma na německém trhu prodávat stovky tisíc párů bot, což znamená zhruba 150 milionů korun (6,25 mil. eur) obratu. Skinners se letos plánují také etablovat jako globální značka na americkém trhu, kde se v lednu jako jediná česká značka představili na Outdoor Retailer Show v Salt Lake City.

PŘEČTĚTE SI: Na kožené barefoot boty vybrali čeští Skinners v kampani přes 7,5 milionu korun. Jde o druhou nejvyšší částku v historii Hithitu

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články