Adam vám vymaluje byt či kancelář. Mladý startup propojující řemeslníky teď nabral významnou investici, mimo jiné od zakladatele Boltu
Zakladatelé startupu Adam Roman Sysel a Jakub Dvořák. (Foto: Adam)

Adam vám vymaluje byt či kancelář. Mladý startup propojující řemeslníky teď nabral významnou investici, mimo jiné od zakladatele Boltu

30. lis 2022 Václav Lang 2 min

Vznikli teprve před dvěma a půl lety, ale zdá se, že jim sázka na vyřešení problému mnoha domácností vychází. Startup Adam propojuje na své stejnojmenné platformě interiérové malíře, kteří vám přijdou vymalovat byt či kancelář. Teď nabral investici 25 milionů korun a chystá se na další expanzi za hranice.

„Najít kvalitního a dostupného malíře pokojů, který navíc vymaluje za dobrou cenu, byl donedávna téměř nadlidský úkol. Český startup Adam našel řešení na dlouhé čekací lhůty i nepřehledné ceníky – ověřeného malíře zajistí klidně na následující den. Svými výsledky nyní přesvědčil i investory. Celkem 25 milionů korun získává od Presto Ventures a od zakladatele aplikace Bolt, Markuse Villiga,” informovala společnost.

V Boltu se ostatně setkali před lety i zakladatelé Adama Roman Sysel a Jakub Dvořák. „Tradiční řemeslo modernizaci jednoznačně potřebuje. Nikdo ale nevyřešil zároveň všechny tři rozhodující faktory – kvalitu, dostupnost a cenu. Začínáme s malíři a brzy chceme přidat i další řemesla. Naše vize je, že si jednou skrze Adama postavíte třeba celý dům,” prozradil plány do budoucna Roman Sysel.

Roční obrat narostl pětinásobně

Zájemce si pomocí platformy zvolí řemeslníka a rovnou si na online kalkulačce spočítá, kolik mu za odvedenou práci zaplatí. Následně se spolu propojí a vymalováno může být podle zakladatelů platformy klidně už druhý den.

Firma uvádí, že od svého spuštění v létě 2020 pomohla zajistit tisíce vymalovaných bytů, domů, kanceláří a dalších prostor, jako jsou školy, restaurace či společné prostory panelových domů. „Roční obrat firmy letos narostl téměř pětinásobně a společnost se dostala na kladnou hrubou marži,” tvrdí.

Adam svou první investici využije zejména na posilování své pozice, a to jak na stávajících trzích (funguje již v České republice, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Velké Británii, Irsku), tak i pro expanzi na nové trhy (aktuálně spouští byznys ve Španělsku).

PŘEČTĚTE SI: Malířská platforma Adam míří po úspěšné expanzi do Polska a Maďarska i na Západ

PŘEČTĚTE SI: Najít malíře pokojů pomůže Adam. Nová platforma chce postupně digitalizovat řemeslo v Česku i zahraničí

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články