Liftago spustilo službu pro sdílení kurýrů

Liftago spustilo službu pro sdílení kurýrů

12. zář 2022 Redakce 1 min

Česká firma Liftago oznámila spuštění nové služby Liftago.network. Ta má dopravcům pomoci nabídnout své nevyužité kapacity a naopak e-commerce firmám ulehčit v době jejich vyšší vytíženosti.

„Dnešním dnem oficiálně startuje sdílená přepravní síť Liftago.network. Tato digitální infrastruktura je otevřená všem partnerům, kteří jsou ochotni vzájemně sdílet volnou přepravní kapacitu ve městě. Jednoduše se zapojí do technologie a využívají chytré sdílení vlastních přepravních kapacit v reálném čase,” informovala společnost.

V praxi se tak například kurýři rozvážející jídlo mohou mezi obědem a večeří vytížit závozem balíčků pro e-shopy a zároveň tak snížit množství zásilek přepravovaných v dopravních špičce. „Je to výhra pro všechny zúčastněné. Každá nová firma na trhu totiž nebude muset pro uspokojení potřeb svých zákazníků vytvářet svoji vlastní flotilu, ale bude moct využít volnou kapacitu aut, kol, skútrů, či dodávek, které už se v ulicích českých měst pohybují,” komentuje novinku Ondřej Krátký, spoluzakladatel a CEO společnosti Liftago.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články