Český startup Talkbase pomáhá budovat komunity kolem firem jako Productboard a MEWS. Rok od založení získal dva miliony dolarů
Ilustrační foto: Unsplash

Český startup Talkbase pomáhá budovat komunity kolem firem jako Productboard a MEWS. Rok od založení získal dva miliony dolarů

6. říj 2022 Ivan Horák 1 min

Rok od svého založení získává český startup Talkbase investici ve výši dvou milionů dolarů, v přepočtu zhruba padesát milionů korun.

Talkbase má řešení pro budování komunit, které se tvoří například kolem velkých technologických firem. Zakladatelé Klara Losert a Roman Nguyen za poměrně krátkou dobu existence startupu vytvořili zkušený tým, který měl nejprve k dispozici na svůj rozjezd 200 tisíc amerických dolarů, tedy necelých pět milionů korun od andělských investorů.

Startupu se podařilo vybudovat řešení, jehož  beta verze se osvědčila například ve společnostech jako Productboard, MEWS a Canva. Nástroj využívá celkem na 400 komunitních manažerů. „Oni dnes  tráví většinu svého času neefektivní prací s nevhodnými nástroji, které musí upravovat tak, aby vyhovovaly jejich potřebám. V Talkbase automatizujeme rutinní procesy a umožňujeme komunitním týmům pracovat s ambasadory, plánovat události nebo projekty a udržovat vztahy s členy společenství, a to vše z jednoho místa,“ říká spoluzakladatel startupu  Roman Nguyen.

Za současným investičním kolem startupu stojí české fondy J&T Ventures a Credo Ventures, a také americké fondy mxv Capital a Plug & Play Tech Center. Podle informací serveru Czech Crunch jde o největší investici v rámci seed kola v Česku. Má sloužit k dalšímu vývoji produku (který je od konce září uvolněn do prodeje), ale hlavně k financování expanze na americkém trhu.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články