Startupoví nováčci i zavedené firmy. Tohle je desítka nových účastníků akcelerátoru ČSOB
Akcelerační program ČSOB zahájil 11. vlnu.Ilustrační foto: Unsplash

Startupoví nováčci i zavedené firmy. Tohle je desítka nových účastníků akcelerátoru ČSOB

24. kvě 2023 Anna Jurečková 2 min

Akcelerátor Start it @ČSOB, kterým prošly například startupy jako Resistant AI nebo Twigsee, zahájil 11. vlnu programu. Pět měsíců podpory a mentoringu nyní čeká desítku startupů z nejrůznějších oblastí, často ale postavených na principech komunity, gamifikace nebo digitalizace.

ReKrabice

Objednáte balíček z e-shopu, zaplatíte 50 korun vratnou zálohu za obal a po obdržení zásilky krabici, do které byla zabalená, vrátíte na výdejně nebo vratném místě. To je princip zeleného projektu ReKrabice, který na český trh jako první přináší model zálohovaných krabic pro e-shopové zásilky. Ty jsou vyrobené z recyklovaného plastu a podle startupu zvládnou, narozdíl od těch kartonových, až 100 cest.

Mumdoo

Startupový svět začíná stále více reagovat na potřeby žen na mateřské a rodičovské dovolené. Svědčí o tom třeba oceňovaný startup Mamio, který nedávno také prošel akcelerací Start it @ČSOB nebo komunita profesionálek Mumdoo. Platforma propojuje expertky, které jsou doma s dětmi a chtějí zužitkovat svou odbornost při maximální časové flexibilitě, s firmami, které hledají projektovou výpomoc.

PŘEČTĚTE SI: Na eMimino mnoho žen nechodí rádo, chyběla nám moderní platforma pro matky, říkají zakladatelky startupu Mamio

Gamifit

S nápadem na fitness aplikaci pro děti, která zároveň umožňuje propojení třídy s učitelem, se Matyáš Adam Michel a Andrea Petrová přihlásili do inovačního maratonu NakopniPrahu. Dnes gamifikovaná fitness aplikace pro žáky základních škol nese jméno Gamifit a má ambici pomoci dětem najít vlastní motivaci k pohybu i po skončení hodin tělesné výchovy.

Space Makers

Říkají si architekti virtuálních světů a jejich cílem je vytvářet prostor, který inspiruje ke spolupráci a urychluje produktivitu, přestože setkání probíhá na dálku. Ať už se jedná o workshopy, hackatony, konference, onboarding, pohovory nebo dokonce virtuální kanceláře. Mezi klienti virtuálního studia pro gamifikaci eventů Space Makers už dnes patří jména jako Samsung, Red Bull nebo EA Sports.

Tým Space Makers sídlí převážně v Praze, ale i v Japonsku a Německu. Foto: Space Makers

Discidus

Bylo by to divné, kdyby se alespoň jeden z vybraných startupů nezabýval tématem, které aktuálně ovládá společenskou diskuzi – umělou inteligencí. Discidus přináší analýzu hlasového sentimentu za pomoci AI a chystá se udělat revoluci v oblasti telefonické péče o zákazníky. Operátorům má analýza emocí pomoci včas odhalit zhoršení kvality a zvýšit spokojenost zákazníků

TeatroArt

Komunitní platformu nepotřebují jenom matky, ale i umělci. Právě pro ty je tady TeatroArt, místo, kde mohou nabídnout svoje dovednosti a najít si práci, získat potřebné materiály, vzdělávat se, sdílet svoji tvorbu nebo se propojit s umělci z celého světa.

Dále se z 85 přihlášených startupů do finální desítky probojovaly digitální spediční (zasílatelská) platforma CargoNect, digitální sledování a doplňování zásob do výroby Abectiv, HTC Medical automatizující měření funkce ledvin do nemocnic a Taxomat, který optimalizuje danění finančních výnosů.

PŘEČTĚTE SI: Akcelerační program Start It od ČSOB ocenil startup Electric Cafe Bike

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články