Startup Tatum z Brna získává přes miliardu korun na další vývoj své blockchainové platformy
Vedení startupu Tatum, spoluzakladatelé Samuel Šramko a Jiří Kobelka (CEO) jsou čtvrtý resp. pátý zleva. Foto: Tatum

Startup Tatum z Brna získává přes miliardu korun na další vývoj své blockchainové platformy

12. říj 2022 Ivan Horák 1 min

Investici ve výši 41,5 milionu dolarů, tedy jednu miliardu a 38 milionů korun, získal startup Tatum. To by mělo urychlit uvedení nového řešení na trh digitálních financí i do prostředí Web 3.0.

Tatum, startup původem z Brna, zjednodušuje vývoj blockchainových aplikací a dnes oznámil, že má 41,5 milionu dolarů na financování, marketing, vzdělávání a budování komunity. Cílem je také zjednodušení a urychlení vývoje. Společnost o tom informuje v tiskové zprávě na svých webových stránkách.

Vytváření aplikací založených na blockchainu je zásadní pro digitální finance a Web 3.0. Na investici se podílí Evolution Equity Partners, Octopus Ventures, 3VC, Tensor Ventures, Depo Ventures, Leadblock Fund, Circle a zakladatelé Bitpandy.

Blockchain se ukázal jako zásadní pro rychlý růst a inovaci digitálního financování i Web 3.0,“ říká Jiří Kobelka, spoluzakladatel a generální ředitel Tatum. „Dobu vývoje blockchainové aplikace jsme zkrátili z roků a měsíců na pouhé dny,“ dodává.

Startup Tatum vznikl v roce 2018 a navzdory původu v České republice je už globální společností se sídlem ve Velké Británii a USA. Má více než devadesát tisíc zákazníků. Startup začínal s investicí osm milionů dolarů, tedy necelých 200 milionů korun a mezi jeho zákazníky patří také firmy z amerického žebříčku Fortune 500.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články