Šéf DoDo Michal Menšík našel nového lídra pro Německo. Má zajistit expanzi na tamním trhu
Lídr skupiny Dodo Michal Menšík (vlevo) s novým CEO německé pobočky Bahadirem Birkanem. (Foto: DoDo)

Šéf DoDo Michal Menšík našel nového lídra pro Německo. Má zajistit expanzi na tamním trhu

22. čvn 2023 Ondřej Černý 1 min

Český logistický startup DoDo má v Německu nového šéfa. Stal se jím Bahadir Birkan, který bude zodpovědný za celou oblast německy mluvících zemí.

Zakladatel logisticko-technologické firmy DoDo Michal Menšík vybral nového generálního ředitele pro region DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko). Bahadir Birkan má více než deset let zkušeností s rychle rostoucími a transformativními podniky. V minulosti vedl například obchodní operace společnosti Amazon Freight.

Vzhledem k Bahadirovým hlubokým obchodním znalostem a bystrému přístupu k lidem vyniká jako perfektní volba. Abychom se prosadili na německém trhu, potřebujeme vedení, které je efektivní a odolné. Nemůžu se dočkat, až uvidím výsledky našeho synergického úsilí,” komentoval angažování nového šéfa pro německý trh, jenž je pro DoDo klíčový, CEO Michal Menšík.

Právě sousední trh označil Menšík za hlavní cíl expanze firmy na velké západní trhy. V letošním roce by rád úsilí, které firma pro zdolání tamních trhů věnovala, naplno zužitkoval. Na expanzi a další rozvoj DoDo loni od investorů v čele s Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem získalo 1,5 miliardy korun.

DoDo je klíčovým inovátorem v odvětví logistiky poslední míle ve stejný den, který ukazuje, jak může digitalizace, znalost trhu a udržitelný obchodní model transformovat sektor dodávek,“ myslí si Bahadir Birkan.

Společnost loni zaznamenala rekordní obrat 1,3 miliardy korun, který se meziročně zvýšil o 39 procent. Zvýšil se také počet objednávek, když vzrostl o 49 procent. Firma založená v roce 2015 aktuálně působí v 76 městech v Česku, na Slovensku, Německu, Rakousku, Polsku, Maďarsku a v Bulharsku.

PŘEČTĚTE SI: DODO a Rossmann v Maďarsku testují možnosti doručování zásilek pomocí dronů

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články