Realitní startup Reas poprvé v černých číslech. Teď se poohlíží po dalším evropském trhu

Realitní startup Reas poprvé v černých číslech. Teď se poohlíží po dalším evropském trhu

3. bře 2022 Anna Jurečková 3 min

Kombinace realit a digitalizace se vyplatila proptech společnosti Reas. V roce 2021 se po pěti letech existence dostala do černých čísel. Dobrým výsledkům napomohla i koronavirová pandemie, která urychlila přesun byznysu založeného na osobním setkávání do online světa.

Jestliže se v pandemických časech někomu dařilo, byly to firmy, které sází na digitalizaci. Ukázkovým příkladem je startup Reas, který vznikl v roce 2016, narazil na několik překážek a minulý rok se stabilizoval. Obrat společnosti zpřehledňující realitní trh se oproti roku 2020 zdvojnásobil. Poprvé se tak dostala do černých čísel a podle zakladatelů Michala Makoše a Hynka Husníka se Reas stal lídrem digitálního prodeje nemovitostí v Česku.

„Tak jak jsou lidé zvyklí používat různé digitální služby, tak se i zvyšují jejich nároky a očekávaní na ostatní služby. Reality nejsou výjimka. Uživatelé chtějí lepší, přesnější a rychlejší informace a data o jejich nemovitostech. Covid také úplně redefinoval, co pro lidi znamená domov. Spousta z nich zjistila, že chtějí žít jinde a jinak,” komentuje současný stav CEO Reas Michal Makoš.

Rostl zájem také o jednotlivé produkty v čele s aplikací Atlas cen. Ta ukazuje reálné ceny prodejů nemovitostí na základě dostupných dat z katastrálních úřadů a v minulosti vyvolala debatu o zveřejnění citlivých dat. Po dohodě s katastrem proptech startup spustil novou verzi a stránku momentálně pravidelně navštěvují vyšší desítky tisíc lidí měsíčně. Návštěvnost vzrostla až o 150 procent.  

PŘEČTĚTE SI: Kolik doopravdy stojí nemovitosti? Reas spustil aplikaci, která odhalí reálné ceny realit. A začaly problémy

Dalšími nástroji jsou Okamžitá platba a Odhad ceny. Právě druhý jmenovaný je novinkou, kterou také přinesl loňský rok. Pomocí této služby si může kdokoliv nechat spočítat cenu svojí nemovitosti zdarma a online. 

Po úspěšném roce 2021 se chce Reas soustředit zejména na další technologický vývoj a personální růst. Pomalu ale plánuje rozhodit sítě také v zahraničí

„Zatím si analyzujeme potenciál jednotlivých zemí. Konkrétnější být nedokážu. Co se týče dalších plánů, chceme stavět super služby pro uživatele. Vidíme, že to nese ovoce. Když vezmeme český trh, tak náš podíl na celkových transakcích na trhu jsou necelá dvě procenta. Nicméně přibližně 30 procent všech prodávajících použije některou z našich služeb. Třeba navštíví Atlas cen. Na první pohled je vidět mezi čísly nepoměr. Věříme, že to je velká příležitost,“ uzavírá Makoš. 

Foto: Reas

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články