Poradenská společnost McKinsey posiluje v oblasti AI. Získala izraelské Iguazio
Foto: Unsplash

Poradenská společnost McKinsey posiluje v oblasti AI. Získala izraelské Iguazio

30. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Iguazio, izraelská společnost zaměřená na využití umělé inteligence a strojového učení, má nového vlastníka. Stala se jím poradenská společnost McKinsey. Díky akvizici firmy, která zaměstnává 70 odborníků na data a AI, bude McKinsey moci výrazně zrychlit a škálovat nasazení umělé inteligence.

Díky akvizici bude společnost QuantumBlack, AI by McKinsey schopna klientům okamžitě poskytnout specifická průmyslová řešení AI, která jsou pětkrát produktivnější, osmkrát rychlejší od ověření konceptu až po zavedení do výroby a dvakrát spolehlivější.

Ben Ellencweig, senior partner McKinsey a QuantumBlack k nové akvizici uvedl: „Analyzovali jsme více než tisíc společností po celém světě zaměřujících se na využití umělé inteligence a Iguazio nám vyšlo jako nejvhodnější. Posílení naší nabídky o Iguazio nám umožní představit trhu první holistické řešení na celém světě, které pomůže jakékoli organizaci skutečně využít plný potenciál umělé inteligence.“

Postupně se týmy Iguazio a QuantumBlack mají plně integrovat a pracovat na jednotném produktu.

Podle výzkumu McKinsey organizace po celém světě v letech 2012 až 2021 investovaly do umělé inteligence více než 490 miliard dolarů. Většina společností se však stále potýká s přeměnou těchto investic do úspěšného byznys modelu a návratností investovaných prostředků.

PŘEČTĚTE SI: AI jako dobrý pomocník. Její využití navyšuje úspěšnost lékařů, ukázal test Carebotu v Havířově

PŘEČTĚTE SI: Umělá inteligence bude mít společenské důsledky. Mladí lidé ve formativním věku zpohodlní, varuje vizionář Neff

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články