Na pronájmy karavanů a expanzi posílají startupu Campiri 115 milionů Miton, Rockaway a Purple Ventures

Na pronájmy karavanů a expanzi posílají startupu Campiri 115 milionů Miton, Rockaway a Purple Ventures

11. kvě 2022 Šárka Mrázová 4 min

Startup Campiri, který se zaměřuje na digitalizaci půjčování karavanů, od začátku roku expandoval do Polska, Řecka a na Slovensko. V těchto dnech navíc získal pro svůj další rozvoj na dalších evropských trzích, posílení týmu a nákup nových vozů téměř 115 milionů korun od známých investorských hráčů. Přestože na českém trhu funguje platforma Lukáše Janouška (na úvodní fotce vpravo) a Paula Tesara teprve rok, dnes spolu s investicí také oznámila, že se stala lídrem na poli digitalizace karavaningu v Česku. Ambice má ale mnohem větší.

Dokončené seedové investiční kolo ve výši 67 milionů korun doplnilo podle Campiri původní konvertibilní půjčky a vklad zakladatelů v hodnotě 15,6 milionu Kč. Dalších 32 milionů Kč startup obdržel ve formě dluhového financování na nákup flotily vozů. Campiri podpořili už dříve Eva Janečková a Olda Bajer, hlavním investorem je investiční fond rizikového kapitálu Rockaway Ventures Fund, který se zaměřuje na digitální ekonomiku, a také česká investiční skupina Miton s fondem Purple Ventures. Celkem 114,65 milionu korun poslouží k etablování Campiri na nových trzích, k posílení týmu a nákupu nových vozů.


Právě ve střední, východní a jižní Evropě vidí Campiri podle svého výkonného ředitele Lukáše Janouška největší potenciál. Je přesvědčen, že v současnosti je ideální čas vstoupit na tamní trhy, protože v těchto evropských regionech digitalizace teprve začíná. „S Campiri máme od začátku větší plány než být pouze lokálním hráčem a nyní se i díky investici naše šance podstatně zvyšují. Největší část financí je totiž určená právě na podporu expanze a nabírání zkušených lidí do týmu na aktuálních i nových trzích,“ komentoval expanzi Janoušek. 

Webová platforma chce kompletně zdigitalizovat celý proces půjčování karavanů, tak aby se daly snadno rezervovat na pár kliknutí a dostaly se ke svým dočasným uživatelům rychle, hladce a bez potíží. Chce také cestovatele inspirovat k udržitelnosti a podporovat ekologický přístup k turismu a dopravě.

PŘEČTĚTE SI: Karavaning není hipísácká věc, ale plnohodnotná alternativa k dovolené. Campiri chce přiblížit obytňáky masám, zájemci se v pandemii hrnou


CEO startupu Campiri Lukáš Janoušek

Investičního partnera Rockaway Capital Dušna Zábrodského zaujal na Campiri digitální obchodní model, protože je startup schopen prostřednictvím několika kliků efektivně propojit majitele se zájemci o půjčení obytného vozu. „V posledních letech vidíme vzestup popularity této formy cestování, která má navíc prokazatelně menší dopad na životní prostředí. Podpora udržitelných projektů v rámci kempingové a karavaningové struktury ze strany Campiri je zároveň v souladu s naší ESG strategií,“ vysvětluje rozhodnutí fondu Rockaway Zábrodský. Kvůli koronavirové pandemii lidé změnili přístup k cestování a odklonili se i od tradičních dovolených, touží více po dovolené po vlastní ose a netradičních zážitcích. Právě to jim cestování s obytnými vozy nabízí.

Campiri nabízí širokou paletu obytných vozů a karavanů z půjčoven i od soukromých majitelů. V současnosti pronajímá 400 vozidel, jeho vlastní flotila čítá 25 vozů a plánuje ji rozšířit. Campiri uzavřelo loňský rok s dvacetimilionovým obratem, více než 5000 nocemi zákazníků a partnerstvím s pětinou tuzemských půjčoven. V Polsku už aktuálně nabízí stovku vozů a do konce roku plánuje zvýšit nabídku až na 1200 vozů napříč všemi trhy. Kromě toho Campiri vstoupilo do portálu Dokempu.cz, kde se snaží pokračovat v digitalizaci kempové infrastruktury, protože ji považuje za nedostatečnou.

Foto: Campiri

Šárka Mrázová

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články