Mews má nového CTO. Širokého vystřídal Starýchfojtů

3. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Po více než deseti letech v Mews skončil Jan Široký. Na pozici CTO ho nahradil Josef Starýchfojtů, který ve firmě působí více než pět let.

K rozhodnutí opustit Mews Široký už nějakou dobu směřoval. „Během loňského roku jsem si uvědomil, že mi chybí jedna důležitá věc – smysl pro smysluplnost. Loni v září jsem měl také desetileté výročí zaměstnání u Mewse, což pro mě bylo symbolickým spouštěčem. Pár dalších věcí zapadlo, takže mi najednou přišlo přirozené jít dál,“ konstatoval Široký.

Zatím plánuje dát si v kariéře pauzu. Poté by se rád zapojil do projektů z oblasti vědy (matematika, fyzika nebo CS) nebo deep tech.

Široký se Starýchfojtů spolupracovali posledních pět let, ať už na vývoji, kódování, funkčním programování nebo managementu.

Český scaleup Mews nedávno získal investici 4,2 miliardy korun. Prostředky plánuje využít na urychlení inovace produktů, globální expanzi a fúze a akvizice prostřednictví Mews Ventures.

PŘEČTĚTE SI: Hotelový průmysl nabírá ztracenou sílu a český scaleup Mews s ním. V investičním kole získal 4,2 miliardy korun

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články