Finský startup Wolt, který rozváží potraviny a jídlo, rozšíří své expresní služby i do Brna

Finský startup Wolt, který rozváží potraviny a jídlo, rozšíří své expresní služby i do Brna

2. bře 2022 Šárka Mrázová 2 min

Finský technologický startup Wolt otevře pobočku svého Wolt Marketu kromě Prahy i v Brně a rozšíří expresní rozvážení zboží z vlastních obchodů. Wolt Market nabídne v moravské metropoli více než 2 000 produktů, které zahrnují trvanlivé a čerstvé potraviny, drogerii i domácí potřeby. Brňané mohou první dva týdny od otevření Wolt Marketu využít dopravu zdarma a z každé objednávky dostanou navíc deset procent její hodnoty zpátky na svůj další nákup. StartupJobs Newsroom o tom informoval Jan Skalník z Communication Lab. Společnost Wolt plánuje expandovat i do dalších regionů v Česku.

Provozovatel také oznámil, že zboží bude zákazníkům z Brna doručovat maximálně do půl hodiny od zadání objednávky, kterou dostane mezi osmou až 23. hodinou. 

„Rozšíření Wolt Marketu do Brna pro nás bylo tím správným krokem k tomu, abychom mohli odpovědět na zvyšující se poptávku po rozvozu potravin a postupně plánujeme i expanzi do dalších českých měst,” komentuje Jana Trnovská, ředitelka Wolt Marketu pro Českou republiku a Slovensko. 

Služba Wolt Market, která je novou službou technologického startupu Wolt, začala loni na podzim v Praze. V rámci platformy nabízí expresní doručování potravin a spotřebního zboží z vlastního kamenného obchodu. V současnosti působí na deseti maloobchodních trzích po celé Evropě. Vedle jídla rozváží i potraviny a další maloobchodní zboží.

Zákazníci mohou ve Wolt Marketu dělat zejména malé a týdenní nákupy, které vyžadují rychlé doručení. „Naším cílem je poskytovat široký sortiment kvalitního zboží a přinášet zákazníkům novinky, které teprve přichází na scénu a u konkurence je nenajdou. Samozřejmostí je proto i výběr pro ty, kteří mají bezlepkovou, bezlaktózovou, veganskou nebo například proteinovou stravu,” doplňuje Trnovská. Za několik týdnů by se měla služba v pátek a v sobotu prodloužit až do půlnoci. Šéfka Wolt Marketu chce podle svých slov zvyšovat počet nabízených produktů a doručovací dobu zrychlovat. Novinek by se měli dočkat i pražští zákazníci. 

Šárka Mrázová

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články