Audioteka roste. Hlásí obrat 100 milionů a zvyšuje podíl tržeb z vlastní produkce
Foto: Audioteka

Audioteka roste. Hlásí obrat 100 milionů a zvyšuje podíl tržeb z vlastní produkce

10. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Audioknižní rok 2022 byl pro největší platformu s audioknihami v Česku mimořádně úspěšný. Zvýšila obrat i podíl tržeb z vlastních produktů a počet členů Audioteka Klubu překonal milník deseti tisíc.

Obrat Audioteky dosáhl v minulém roce téměř 100 milionů Kč, meziročně se tak zvýšil o 17,3 %.  Velké oblibě se těšila streamovací platforma Audioteka Klub, kde si lidé v uplynulých 12 měsících vyslechli téměř 86 milionů minut obsahu. Oproti roku 2021 se jedná o nárůst téměř o 240 %.

V roce 2022 si mohli posluchači pustit 121 nových titulů z dílny Audioteky. Podíl tržeb z vlastních produktů Audioteky činil v uplynulém roce až 38 % z celkových čísel, v meziročním srovnání to znamená nárůst o 36 %. Na letošní rok plánuje Audioteka dále zvyšovat vlastní produkci.

Výrazně přibylo také členů Audioteka Klubu. Jejich počet se zvýšil o 65 %, a překonal tak milník deset tisíc, což byl jeden z cílů pro daný rok. Nejoblíbenějším žánrem zůstávají detektivky a thrillery, které na platformě tvoří více než pětinu prodaných knih.

Posluchačsky nejoblíbenějšími jsou v Audioteka Klubu formáty v takzvaném superprodukčním zpracování, které na český trh uvedla jako první právě Audioteka. Superprodukční tituly si odnesly i řadu ocenění z prestižní ankety Audiokniha roku 2021. Dokumentární audioseriál Agent o rekonstrukci vraždy bývalého ruského agenta Alexandra Litviněnka byl dokonce zvolen absolutním vítězem.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články