Zelené pohřbívání jede. Recompose nabírá dalších pět milionů dolarů
Foto: Recompose

Zelené pohřbívání jede. Recompose nabírá dalších pět milionů dolarů

23. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost Recompose, která se zabývá lidským kompostováním, se prostřednictvím crowdfundingu snaží vybrat pět milionů dolarů. Dosud služby pohřebního ústavu v Seattlu využilo více než 250 lidí a dalších 1300 se přihlásilo ke kompostování, až zemřou.

Recompose se specializuje na novou formu poživotní péče, při níž se lidské ostatky přeměňují na půdu, kterou lze poté použít v zahradě nebo lese. Lidské kompostování je zatím povoleno v šesti státech USA, včetně New Yorku a Kalifornie.

Nové kolo financování je otevřeno pro investice od jednoho tisíce dolarů. Recompose už vybrala v září 2020 v investičním kole A-2 prostředky v hodnotě 6,75 milionu USD. V prosinci 2022 následovalo kolo A-3 v hodnotě 10 milionů USD. Finance umožnily firmě otevřít a provozovat své první zařízení v Kentu ve státě Washington. Potom Recompose otevřela pohřební ústav s kompletními službami specializující se na lidské kompostování v Seattlu ve státě Washington.

Vybrané prostředky z aktuální crowdfundingové kampaně Recompose plánuje využít k expanzi na nové trhy, kde chce otevřít a provozovat více zelených pohřebních ústavů a také k licencování své technologie dalším partnerům.

PŘEČTĚTE SI: Moderní pohřební služba Goodbye spouští program pro firmy. Byla doba, kdy nás každý den nahlašovali úřadům, vzpomíná zakladatel

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články