Zájemci o vystřelení byznysu do nebeských výšin mají poslední šanci. Inkubátor ESA BIC Czech Republic uzavírá přihlášky
Foto: ESA BIC Czech Republic

Zájemci o vystřelení byznysu do nebeských výšin mají poslední šanci. Inkubátor ESA BIC Czech Republic uzavírá přihlášky

23. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Zájemci o program inkubátoru ESA BIC Czech Republic mají poslední týden na podání přihlášek. V rámci až dvouleté inkubace získají vybrané projekty ve výši 50 tisíc euro a další výhody včetně technologického a byznysového mentoringu, konzultační a administrativní podpory pro rozvoj podnikání nebo mezinárodní PR a využívání značky ESA po dobu až dvou let.

Do projektu Evropské kosmické agentury (ESA) se mohou přihlásit inovátoři, studenti, spin-off firmy nebo startupy do stáří pět let, které v rámci svého nápadu nebo produktu prokážou napojení na vesmírné technologie. Může jít o tzv. downstream, tedy využívání kosmických technologií a družicových dat na Zemi, nebo tzv. upstream, vývoj technologií nebo systémů fungujících ve vesmíru. Přihlášky je možné podat do 31. března 2023.

Inkubací prošlo nebo aktuálně prochází už více než 45 startupů. Jejich zaměření je různé – přes využívání dat z pozorování Země v různých oblastech, např. V zemědělství (World from Space, Big Terra, ECOTEN Urban Comfort), využívání satelitní navigace při práci s drony (Dronetag, FlyinDiamonds), simulace misí v extrémních podmínkách a do budoucna na jiných planetách (ICEE.Space, Hydronaut, Entrant, Vrgineers), výroba družic a stratosférických balónů (Spacemanic, Stratosyst) nebo výroba kol vyvinutých ze speciálních karbonových vláken využívaných pro družice (Festka).

PŘEČTĚTE SI: Češi se opět přiblížili cestě na Měsíc. TRL Space získají další finance od ESA

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články