Češi se opět přiblížili cestě na Měsíc. TRL Space získají další finance od ESA
CEO brněnské firmy TRL Space Petr Kapoun. foto: TRL Space

Češi se opět přiblížili cestě na Měsíc. TRL Space získají další finance od ESA

21. bře 2023 Jakub Dvořák 1 min

Česká kosmická společnost TRL Space získala pro mezinárodní misi LUGO další finance od programu ESA Discovery. Projekt se přesouvá do další fáze, během které mezinárodní tým vedený brněnskou firmou detailně zpracuje přesný design celé mise.

„Získání financí a podpory z programu ESA není jediným aktuálním úspěchem v tomto projektu,” říká CEO TRL Space Petr Kapoun a dodává: „Součástí rozhodnutí o pokračování mise byla také řada doplňujících otázek a komentářů od představitelů ESA, které potvrdily, že je naše společnost vnímána jako plnohodnotný partner, který má důvěru být zodpovědný za vedení mise od A do Z. Jedná se totiž o vůbec první mezinárodní misi pod hlavičkou ESA, kterou povede česká či východoevropská firma.”

O chystané misi na Měsíc, vybraných technologiích a dalších vizích brněnské společnosti mluvil Petr Kapoun v rozhovoru pro SJ.News.

PŘEČTĚTE SI: Souboj s NASA? Češi vyrábí špičkové věci do vesmíru, jen se o tom neví, říká šéf firmy, která prozkoumá podzemí Měsíce

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články