Zájem o online psychoterapii strmě roste. Na platformě Hedepy loni proběhlo téměř 50 000 sezení
„Na Hedepy klienti oceňují především to, že mají terapeuta k dispozici kdykoliv, odkudkoliv a zároveň si ho mohou předem prohlédnout a přečíst si hodnocení od ostatních uživatelů,” říká Lukáš Krčil, CEO Hedepy.

Zájem o online psychoterapii strmě roste. Na platformě Hedepy loni proběhlo téměř 50 000 sezení

3. dub 2023 Pavla Skřivánková 2 min

Společnost Hedepy pomohla prostřednictvím své online psychoterapeutické platformy již tisícům lidí – v minulém roce zprostředkovala bezmála 50 000 psychoterapeutických sezení. V meziročním srovnání uskutečnila ve všech zemích, v nichž působí, o 410 procent psychoterapeutických sezení více. Kromě jednotlivců poskytuje Hedepy své služby také do firem.

Aktuálně nabízí platformu v podobě firemního benefitu přibližně 50 společností včetně advokátní kanceláře Havel Partners, firmy Tchibo či Multisport. Za minulý rok se součet firemních sezení blížil sedmi tisícům, přičemž zájem ze strany firem stále roste. Díky spolupráci s pojišťovnou Direct a Dovera poskytuje platforma terapii zdarma také lidem po těžkých nehodách.

Společnost Hedepy působí v Česku od roku 2020, během dvou let se však rozšířila i do dalších 7 zemí, momentálně tak působí také na Slovensku, Ukrajině, v Itálii, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Řecku. Letos má společnost v plánu pokračovat v expanzi.

Kromě předem plánovaných terapií umožňuje platforma také sjednání okamžitého online sezení. Při akutních problémech tak klient nemusí čekat na pomoc terapeuta několik dní, Hedepy mu totiž zajistí odborníka do několika minut, bez ohledu na to, v jakém denním čase poptávka od klienta přijde. Momentálně je na platformu napojeno téměř tři sta odborníků, o rok dříve to přitom bylo pouze něco málo přes sto. Zájem o působení na platformě přitom ze strany terapeutů konstantně stoupá, na čekací listině je nyní více než 2000 zájemců.

Dlouhodobým cílem Hedepy je zprostředkovat terapii co možná největšímu počtu lidí, postupně destigmatizovat psychické problémy, a především normalizovat schopnost říct si o pomoc. Mezi nejčastěji řešené problémy dlouhodobě patří především úzkosti, deprese, stres či neshody ve vztazích, ale stále častěji však lidé vyhledávají terapii také ve snaze uspořádat si vlastní myšlenky či podpořit svůj osobní rozvoj.

PŘEČTĚTE SI: Ztráta motivace či vyhoření. Noční můry HR manažerů zahání investice do duševního zdraví zaměstnanců

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články