Vítězem národního kola soutěže Creative Business Cup 2023 je startup Nebesys
Cenu si odnesly startupy Nebesys, E-Cafe Bike, Kikiriki Games a Archimedes. Foto: CzechInvest

Vítězem národního kola soutěže Creative Business Cup 2023 je startup Nebesys

27. bře 2023 Anna Jurečková 1 min

Národní kolo soutěže Creative Business Cup 2023 vyhrál startup Nebesys. Dodává inovativní střešní systém, který zvenku vypadá jako obyčejná šikmá střecha, zevnitř jsou ale tašky průsvitné. Pomocí difuzního světla prosvětlí podkrovní interiéry, zároveň zabraňují přehřívání a chladí pomocí vody nebo zachytávání deště. Nebesys teď čeká účast v globálním kole v Kodani.

Druhé a třetí místo v soutěži pořádané v Česku agenturou CzechInvest obsadily startup E-Cafe Bike a herní studio Kikiriki Games specializované na vývoj mobilních her pro nevidomé. Cenu Miláčka publika získal projekt společnosti EduVision Archimedes, který staví po celém světě venkovní učebny z recyklovaných tetrapakových obalů.

„Národní kolo Creative Business Cup je za námi a jsem moc ráda, že se odehrálo právě ve městě Ústí nad Labem, které kreativní průmysly velmi podporuje, což potvrzují i zástupci kraje. Blahopřeji ještě jednou všem oceněným startupům i všem finalistům, kteří získali díky soutěži nejen dávku popularity, ale také konstruktivní zpětnou vazbu od poroty,“ říká Alena Hájková, ambasadorka Creative Business Cupu pro rok 2023 a ředitelka Odboru regionálních kanceláří agentury CzechInvest.

Mezi finalisty dále byly projekty a startupy Rochova karta, Rowingo, VR ICU, VRmusicians, Bohemian Taboo a Dron-Port.

PŘEČTĚTE SI: Nové české studio chce zpřístupnit herní svět i pro nevidomé. Začalo jako projekt manželů

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články