Společnosti Twigsee, Sandberg Capital a Bakaláři založily holdingovou skupinu Educleus
CEO Twigsee a nové holdingové skupiny Educleus Vanda Seidelová. Foto: Twigsee

Společnosti Twigsee, Sandberg Capital a Bakaláři založily holdingovou skupinu Educleus

20. dub 2023 Anna Jurečková 1 min

Startup digitalizující mateřské školky Twigsee se spojil se slovenskou společností Sandberg Capital a školním informačním systémem Bakaláři – nejpoužívanějším v rámci českého školství. Výsledkem je vznik holdingové skupiny Educleus, jehož cílem je poskytovat digitální podporu školkám i školám nejen v Česku.

„Není to jen investice. Společně se Sandberg Capital a spoluzakladateli Bakaláři jsme spustili nový holding, jehož prostřednictvím chceme vybudovat celý ekosystém zaměřený na digitalizaci a zkvalitňování vzdělávání v České republice i v zahraničí,“ uvádí zakladatelka Twigsee Vanda Seidlová, která se stala generální ředitelkou Educleus, na LinkedInu.

Educleus v současné chvíli provozuje softwarové platformy, které podle slov zapojených subjektů využívá 92 procent všech českých škol a 15 procent mateřských škol, dohromady více než milion aktivních uživatelů.

Společnosti Bakaláři a Twigsee budou v rámci nového holdingu Educleus, jehož 75procentním vlastníkem je Sandberg Capital, fungovat paralelně jako dvě sesterské společnosti.

„Pro Sandberg je vzdělávání jedním z klíčových témat od samotného vzniku fondu. Kromě Bakalářů jsme od roku 2017 vlastníkem školy Cambridge International School a sítě mateřských škol Funiversity. Vytvoření Educleus je dalším důležitým krokem v naplnění naší dlouhodobé vize podpory moderního vzdělávání ve středoevropském regionu," dodává František Paller, investiční manažer Sandberg Capital zodpovědný za oblast vzdělávání.

PŘEČTĚTE SI: Rozvázat ruce mateřským školám pomáhá mobilní aplikace Twigsee. Řeší organizaci, zápisy i matriku

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články