Svérázné řešení nedostatku čipů. Trezor od SatoshiLabs je připraven na bull market

28. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

SatoshiLabs vzalo produkci čipů do vlastních rukou a pomohlo svému Trezoru, výrobci kryptoměnových peněženek, vypořádat se s nedostatkem čipů na trhu.

Nedostatek čipů se projevil už na přelomu let 2021 a 2022 prodloužením dodávek z původních 12 až na 90 týdnů. Díky spolupráci s jedním z největších světových výrobců čipů STMicroeletronics a jeho autorizovaným distributorem EBV se SatoshiLabs podařilo převzít kontrolu nad částí procesu výroby čipu, a tím zkrátit celkový čas dodávky na méně než polovinu, aniž by došlo k větším změnám ve specifikaci původního čipu.

„S jedním z významných světových producentů čipů se nám podařilo najít společnou cestu, kterou byla dodávka nezapouzdřených čipů. Tyto čipy jsme následně byli schopni kompletovat ve spolupráci s dalšími experty a celý problém s pomalou dodávkou vlastně obejít. Řešení, které jsme díky skvělé spolupráci s partnery našli, je pro tento konkrétní čip naprosto unikátní. Navíc má vlastní název a je na něm logo Trezoru,“ říká Štěpán Uherík, CFO SatoshiLabs.

Dceřiná společnost Trezor tak může uspokojit rostoucí poptávku po fyzických peněženkách, která v posledních měsících roste i kvůli krachu burzy FTX. Zároveň je také připravena na další růst zájmu o svoje zařízení na bull marketu.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články