Startup s brněnskými kořeny Lifeliqe rozšiřuje v USA svoje portfolio rekvalifikačních kurzů ve virtuální realitě
Ředitel české pobočky Lifeliqe Matouš Tlapák. Foto: Lifeliqe

Startup s brněnskými kořeny Lifeliqe rozšiřuje v USA svoje portfolio rekvalifikačních kurzů ve virtuální realitě

28. bře 2023 Anna Jurečková 1 min

Český startup Lifeliqe pomáhá od roku 2021 v Nevadě s rozvojem tamní ekonomiky po pandemii. Lidem prostřednictvím simulace ve virtuální realitě doposud pomáhal získat rekvalifikaci v oblasti dialýzy, teď do svého portfolia rekvalifikačních kurzů přidal trénink budoucích asistentek a asistentů zdravotních sester.

Kurzy je možné absolvovat na dálku. „Stačí zajít do nejbližší moderně vybavené knihovny, kde vám sdělí možnosti rekvalifikace a kde se do rekvalifikačního programu přihlásíte. Online část našeho kurzu je následně doplněná fyzickou praxí,“ vysvětluje Matouš Tlapák, ředitel české pobočky Lifeliqe.

Možnost podporovat zaměstnanost v USA získal startup díky grantového projektu SANDI, v rámci kterého získal tři miliony dolarů. „Jsme rádi, že můžeme pomáhat tam, kde je to potřeba. Rekvalifikační kurzy vybíráme podle toho, zda jsou přínosné pro společnost a mají smysl i do budoucna,” dodává Tlapák.

Od minulého roku Lifeliqe zároveň digitalizuje školství v Číně. Do stovek škol v Šanghaji a jejím okolí dodávají inovátoři z Brna monitory s hologramy 3D modelů a rozjíždí vzdělávací metaverse.

PŘEČTĚTE SI: Rekvalifikační kurzy ve virtuální realitě pomáhají s obnovou ekonomiky v Nevadě. Vyvíjí je český startup Lifeliqe

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články