Startup Posedla doprodává úvodní edici svých cyklistických sedel na míru a spouští výrobu
Cyklistické sedlo Joyseat. Foto: Posedla 

Startup Posedla doprodává úvodní edici svých cyklistických sedel na míru a spouští výrobu

27. čvn 2022 Petr Blažek 1 min

Startup Posedla, který nabízí exkluzivní cyklistická sedla Joyseat vyrobená pomocí 3D tisku, má prodáno 80 sedel z plánované stovky v rámci „Founder’s Edition.

„Aktuálně máme prodáno už čtyři pětiny z celé edice a počítáme, že do dvou týdnů doprodáme zbytek. Od zhruba šedesáti procent zákazníků jsme již dostali otisky sedacích partií, které interpretujeme a od 1. července již vyrábíme a odesíláme,“ uvedl pro SJ News Jiří Dužár, spoluzakladatel společnosti Posedla.

Velká většina z prvotní skupiny nadšenců do inovativních sedel Joyseat jsou Češi (70 %); další zájemci jsou z Francie, Nizozemske, Německe, Slovenske, Slovinska, Rakouska a Polska. 95 % zákazníků jsou v tuto chvíli muži a průměrný věk je okolo 45 let. Zhruba polovina objednaných sedel je na silnici, druhá polovina na MTB.

Posedla je startup, který získal řadu ocenění a především investici od společnosti Prusa Research. Psali jsme o něm letos v březnu v článku Posezení vytvarované na míru. Severočeši tisknou personalizovaná 3D cyklistická sedla a brzy je vyšlou do světa.

Petr Blažek

Editor se zájmem o finance a technologie.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články