Spustili jsme web BezPrace.cz. Pomáhá lidem, které COVID-19 připravil o práci

Spustili jsme web BezPrace.cz. Pomáhá lidem, které COVID-19 připravil o práci

20. dub 2020 Filip Mikschik 2 min

Není nám lhostejné, že se kvůli pandemii koronaviru ocitly stovky lidí v pracovní nejistotě. Proto jsme ve StartupJobs dali hlavy a ploutve dohromady a přicházíme s projektem, který pomůže lidem, kteří kvůli koronaviru ztratili práci.

Rozhodili jsme sítě mezi přední české HR odborníky a zeptali se, zda by se s námi nechtěli spojit. A tak vznikla platforma BezPrace.cz. V současnosti se na jejím chodu kromě týmu StartupJobs podílí více než stovka profesionálních personalistů-dobrovolníků, jejich počet ale stále roste. Samozřejmě přivítáme další HR specialisty, kteří by se chtěli zapojit!

Na projektu BezPrace.cz se podílí naši partneři, například investiční skupina MITON, mobilní aplikace s nabídkami práce Grason a QuickJobs, portál s online vzděláváním Educity nebo třeba společnosti myTimi a Behiro.

A jak BezPrace.cz vlastně funguje?

Lidé, kteří v důsledku šíření koronaviru a zavedení vládních opatření přišli o zaměstnání nebo vlastní podnikání, můžou na BezPrace.cz požádat o profesionální radu od HR specialistů. Ti jim pomohou odhalit kariérní možnosti a maximalizovat šance na získání nového místa.

Na trh práce se dostává mnoho lidí, kteří neměli šanci se na aktuální situaci připravit a běžně by práci nehledali, nebýt COVID-19. Snažíme se proto spojit ty nejlepší projekty a dobrovolníky z českého HR, abychom společně těmto lidem pomohli zorientovat se na trhu práce a zvýšit jejich šance získat rychle nové uplatnění.

CV jako základ úspěchu

Při hledání práce je nejen v době koronavirové klíčové mít kvalitní životopis. Právě na jeho základě si totiž náboráři o kandidátech tvoří prvotní úsudek. Informačně neúplný, graficky nevzhledný nebo snad gramaticky či fakticky chybný životopis může pro kandidáty lehce znamenat konec ve výběrovém řízení.
Proto také hlavní pomoc HR profesionálů platformy BezPrace.cz spočívá zejména ve zdokonalování CV zájemců tak, aby byly jejich šance uspět v náborovém procesu co možná nejvyšší.

HR pomoc krok po kroku

  • Lidé, kteří stojí o pomoc personalistů s kariérním směřováním, se nejprve zaregistrují na BezPrace.cz.
  • Následně si co možná nejpodrobněji vyplní profil. Můžou do něj nahrát vlastní portfolio a ukázky práce, nebo se třeba pochlubit výsledky znalostních testů.
  • K profilu přiloží svůj aktuální životopis a zašlou jej ke zhodnocení HR odborníkům.
  • Personalisté ke každému CV vytvoří feedback a doporučí, jak jej zlepšit a prezentovat.
  • Zájemci mají následně možnost svůj životopis nebo celý profil upravit dle profesionálních rad a dále jej využívat napříč celým pracovním trhem.

HR specialisté už v současné době pracují na zpětných vazbách u prvních životopisů. Kapacit je ale pořád stále dost a personalisté jsou ochotni a připraveni pomoci všem, co to potřebují. Rychle, diskrétně a zdarma. Protože v otázce práce, stejně jako v otázce zdraví platí, že si musíme pomáhat.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články