Soulmates Ventures a Purple Ventures sází na zdraví. VOS.health posílají 36 milionů počáteční investici
Zakladatelé VOS.helat Ondřej Kopecký a Jiří Diblík. foto: VOS.health

Soulmates Ventures a Purple Ventures sází na zdraví. VOS.health posílají 36 milionů počáteční investici

9. led 2023 Ondřej Černý 2 min

Soulmates Ventures a Purple Ventures investovali 1,5 milionu eur (36 milionů korun) do aplikace VOS.health. Připojili se tak k původním investorům Miton a Reflex Capital. Nová investice má podpořit rozvoj a rozšíření VOS.health.

Platforma pomáhá lidem, kteří se potýkají s problémy duševního zdraví, prostřednictvím desítek vědecky podložených nástrojů, krizových intervencí a psychologické poradenské služby. Aplikace ke svému fungování využívá umělou inteligenci. V současnosti je dostupná pro zařízení iOS a Android.

V Purple Ventures rádi vidíme startupy, které mění svět k lepšímu. Totéž platí pro zakladatele, kteří mají velkou vášeň a chuť posouvat věci dopředu. Ve VOS se to jednoznačně sešlo. Objevili jsme zde velký potenciál. Proto jsme rádi, že můžeme být součástí tohoto investičního kola,“ uvedl zakládající partner Purple Ventures Jan Staněk.

Denně aktivně pomohou desítkám tisíc lidí po celé planetě. Aplikaci VOS.health už si stáhlo přes 2 milionů uživatelů z celého světa. foto: VOS.health

Většina z nás zažila v životě nějaké psychické potíže. Pro nás v Soulmates Ventures poskytuje VOS komplexní a snadno dostupný nástroj pro aktivní reflexi duševního zdraví a podporu s jeho dlouhodobým zlepšováním. Investujeme do skutečných, udržitelných inovací a mimořádných týmů s globálními ambicemi,“ doplnil Michal Sikyta, investiční manažer Soulmates Ventures, hlavního investora tohoto investičního kola.

VOS integruje širokou škálu vědecky podložených nástrojů do plánů osobní pohody a náhledů na trendy v oblasti duševního zdraví. Aplikace také zahrnuje otevřený kanál pro psychologické poradce. Tento výkonný zdroj funkcí pomáhá uživatelům budovat si pozitivní sebevědomí a duševní odolnost.

Zakladatelé VOS.helat Ondřej Kopecký a Jiří Diblík. foto: VOS.health

Zakladatel VOS Jiří Diblík věří, že s podporou nových investorů „budeme moci nadále rozvíjet a rozšiřovat naše služby, abychom lidem pomohli pečovat o svou mysl pomocí špičkových inovací".

Dva roky od založení startupu platformu používají už dva miliony uživatelů ve 170 zemích a v devíti jazycích. VOS generuje měsíční tržby v milionech korun. Nedávno poskytl svým uživatelům bezplatnou funkci nazvanou První pomoc, speciální modul určený k překonání krizových situací spojených například s panickými atakami, depresemi, akutním stresem nebo sebevražednými myšlenkami.

Aktuálně je aplikace VOS.health nejstahovanější aplikaci Mental Health ve střední Evropě. Momentálně připravuje spuštění prvního AI Psychological Counselor (psycholog založený na umělé inteligenci) s názvem ChatMind , který má být dostupný všem uživatelům ve všech jazycích. Zájemci o tuto platformu AI se mohou přihlásit k beta testování nového nástroje na chatmind.ai.

PŘEČTĚTE SI: Poradce na chatu a individuální doporučení ke zlepšení psychiky. „Do konce roku budeme mít milion uživatelů,” věří zakladatel VOS.health

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články