Na kožené barefoot boty vybrali čeští Skinners v kampani přes 7,5 milionu korun. Jde o druhou nejvyšší částku v historii Hithitu
Michaela Steinhauser a Petr Procházka, zakladatelé Skinners. Foto: Archiv Skinners 

Na kožené barefoot boty vybrali čeští Skinners v kampani přes 7,5 milionu korun. Jde o druhou nejvyšší částku v historii Hithitu

26. čvc 2022 Anna Jurečková 1 min

V crowdfundingu není brněnská firma Skinners Michaely Steinhauser a Petra Procházky žádný nováček. S ponožkobotami před dvěma lety bořili americkou platformu Kickstarter, nyní úspěch zopakovali na českém Hithitu s novým produktem.

„Rekordů padlo hned několik. S vaší pomocí jsme ze Skinners Walker dokázali učinit nejúspěšnější produktový projekt českého crowdfundingu, a co se celkového žebříčku týče, pomohli jste nám vybrat druhou nejvyšší částku v historii, a tím nás dostat do společnosti například DVTV,“ píše spoluzakladatel projektu Petr Procházka na Facebooku.

PŘEČTĚTE SI: „Už nejsme startup.” Zakladatelka Skinners o světovém úspěchu ponožkobot, novém produktu a přechodu k B2B

S produktem Skinners Walker chce brněnský výrobce přinést do oblasti barefoot obuvi (obuv napodobující přirozenou chůzi naboso) kromě funkčnosti také design. Jejich podešev má nulový sklon a je po celé své ploše tlustá jen 4,5 milimetru, což umožňuje respektovat přirozenou anatomii chodidla a zároveň dostatečný kontakt s povrchem.

Úspěch na Hithitu není jediným crowdfundingovým milníkem tuzemských rekordmanů. Koncem roku 2020 vybrali na novou generaci svých ponožkobot prostřednictvím amerického Kickstarteru bezmála 1,1 milionu dolarů, tedy 24 milionů korun. Původní cílová částka přitom činila pouhých 40 tisíc dolarů. Tuto metu se podařilo překonat během prvních pár hodin kampaně.

Společnost vznikla v roce 2015 a zakladatelé podle svých slov postupují při výrobě svého produktu zcela jinak, než jak je tomu u bot. „Boty jsou nejčastěji lepené nebo šité, takže hrozí, že se buď rozlepí, nebo se rozpadnou ve švech. My ale spojujeme dva materiály tak dokonale, že se od sebe vrstvy již nedají nijak oddělit a Skinnersky se dají pouze prochodit. Aby pletenina vytvořila takto pevné spojení s podrážkou z otěruvzdorných polymerů, musíme na materiály klást opravdu vysoké požadavky,“ popsala před dvěma lety v rozhovoru pro SJ News Michaela Steinhauser.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články