RobosizeME z Olomouce uzavřel počáteční kolo financování. Vedl ho bulharský BrightCap Ventures
I když má svou pobočku i v USA, startup RobosizeME vznikl a stále sídlí v Olomouci. (Foto: RobosizeME)

RobosizeME z Olomouce uzavřel počáteční kolo financování. Vedl ho bulharský BrightCap Ventures

24. čvc 2024 Ondřej Černý 3 min

RobosizeME je specialistou na automatizaci procesů v pohostinství. Společnostem po celém světě pomáhá automatizovat jejich provozní procesy. Získané prostředky hodlá startup využít k růstu svého týmu.

Startup RobosizeME založil v Olomouci v roce 2022 společně s Lindou Girrbach Stephen Burke, jeden ze zakladatelů Kardi AI. Zatímco s Kardi AI společně s kolegy vytvořili nástroj, který s pomocí umělé inteligence dělá z dlouhodobého monitoringu EKG jednoduchý, cenově dostupný proces začlenitelný do každodenního života, s RobosizeME Burke vsadil na automatizaci procesů v hotelnictví a pohostinství a zvýšení efektivity ve všech oblastech hotelového provozu.

RobosizeME vyvíjí hyperautomatizace procesů na míru. Automatizace zbavuje hotelový personál manuálních a opakujících se činností v podobě přípravy výkazů a statistik. Podle výzkumu společnosti McKinsey je až 66 procent procesů v odvětví ubytovacích a restauračních služeb možné automatizovat.

Aktuálně startup úspěšně uzavřel počáteční kolo financování, které vedl bulharský fond BrightCap Ventures. RobosizeME se stal první investicí v rámci jeho nedávno spuštěného fondu II, přičemž ticket se u jednotlivých investic má pohybovat od 400 tisíc do 3 milionů eur.

Jsme nadšeni, že můžeme vést toto kolo financování RobosizeME, které společnosti umožní dosáhnout milníku 6 000 hotelů do 18 měsíců,“ konstatoval Georgi Mitov, řídící partner fondu BrightCap Ventures, který v minulosti podpořil i Kardi AI. Zárukou úspěchu podle něj jsou Burkovy zkušenosti v sektoru pohostinských technologií, které přesahují více než 20 let a jejich součástí je i úspěšný exit.

I když Georgi Mitov na lékařské fakultě univerzity v Sofii vystudoval zubní lékařství, rozhodl se ve své kariéře věnovat technologiím. (Foto: BrightCap Ventures)

Dalšími investory v tomto kole byla česko-indonéská skupina Botanique Hospitality Management Group, která se zaměřuje na pohostinství a je také majitelem hotelu Botanique Hotel Prague a řady hotelů v Indonésii. Olomoucký startup podpořili také významní čeští andělští investoři.

Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo dosáhnout takového růstu společnosti, který nám umožnil získat podporu jednoho z předních investorů v regionu střední a východní Evropy v seedovém investičním kole. Investici a podporu využijeme k růstu našeho týmu i schopností. Prostředky nám umožní vytvořit z RobosizeME předního poskytovatele automatizace jako služby pro globální pohostinství,“ uvedl Stephen Burke, CEO a zakladatel RobosizeME.

Stephen Burke říká, že jeho empatie k partnerům a klientům mu umožňuje porozumět jejich specifickým potřebám a vytvářet pro ně řešení šitá na míru. (Foto: Kardi AI)

Peníze chce startup použít na investice do prodeje a marketingu, ale také na vybudování nových konektorů pro pohostinské systémy a nasazení své severoamerické automatizační cloudové platformy, která doplní stávající platformu umístěnou v Evropě.

Inovativní přístup RobosizeME kombinuje osvědčené metody identifikace procesů vhodných pro automatizaci s velmi rychlým vývojem řešení díky vlastním akcelerátorům v podobě předpřipravených automatizačních komponentů určených k hladké integraci nástrojů RPA s běžnými informačními systémy pro hotelnictví. Díky jejich využití se snižují jak pořizovací náklady, tak doba dodání automatizace.

Startup nabízí automatizaci jako službu (AaaS) a stará se o licencování, aktualizace a průběžnou údržbu každé automatizace. Zajišťuje, aby vše fungovalo bez problémů. Díky bohatým zkušenostem a znalostem oboru  v kombinaci s využitím nejmodernějších technologií umí RobosizeME pomoci svým zákazníkům identifikovat procesy vhodné k automatizaci a následně připraví a implementuje řešení na míru.

Své řešení už RobosizeME zavedl v renomovaných hotelových řetězcích jako jsou švýcarská skupina Kempinski Hotels and Resorts, francouzská Louvre Hotels Group, newyorské MCR Hotels nebo dubajská skupina Story Hospitality. Dohromady je používá téměř tři tisíce hotelů po celém světě.

PŘEČTĚTE SI: Mews získal na svůj revoluční hotelnický systém 770 milionů Kč. „Jsme prostě radikálně jiní,” říká Richard Valtr

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články