Řízení čínského herního studia převzala umělá inteligence a akcie začaly masivně růst
Čínské firmě se vyplatilo jmenovat do pozice výkonného ředitele AI robota. foto: Shutterstock.com

Řízení čínského herního studia převzala umělá inteligence a akcie začaly masivně růst

17. bře 2023 Jakub Dvořák 1 min

Čínské herní studio NetDragon Websoft v srpnu minulého roku svěřilo pozici CEO ve své dceřinné společnosti Fujian NetDragon Websoft do rukou umělé inteligence a začaly se dít věci. Firmě okamžitě začaly růst akcie na burze v Hongkongu.

Když v roce 2017 zakladatel internetového prodejce Alibaba Jack Ma předvídal, že robot bude jednou na obálce časopisu Time jako nejlepší generální ředitel posledních 30 let, zřejmě nebyl daleko od pravdy.

Loni v srpnu, ještě než svět poznal obdivuhodné schopnosti ChatGPT, svěřilo čínské herní studio NetDragon Websoft řízení dceřinné firmy do rukou umělé inteligence. Chatbot Tang Yu se měl podílet na lepším a efektivnějším řízení korporátní společnosti, zlepšit efektivitu jednotlivých operací, analyzovat data, činit důležitá rozhodnutí a vytvářet lidem ideální pracovní prostředí.

Výsledky se dostavily téměř okamžitě. Jmenování Tang Yu do čela firmy přineslo firmě obří nárůst na hongkongské burze. Společnost podle zdrojů webu The Hustle raketově rostla a dokonce i překonala výkony lidských kolegů na hlavním hongkongském akciovém indexu Hang Seng, který měří výkonnost největších společností registrovaných v Hongkongu.

Akcie společnosti podle Google Finance za posledních šest měsíců vzrostly o 10 procent, a mají hodnotu přibližně 9 miliard hongkongských dolarů (1,1 miliardy korun).

PŘEČTĚTE SI: AI války pokračují. Google představil své novinky

PŘEČTĚTE SI: OpenAI dala k dispozici model GPT-4. Umí obrázky převádět na text

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články