Řada vlád bojuje s mateřskou společností TikToku a ByteDance dál chrlí aplikace, které si lidé na Západě ve velkém stahují
Zatímco TikToku hrozí zákaz, jiná aplikace Lemon8 jeho mateřské společnosti ByteDance patří v USA aktuálně k nejstahovanějším (Foto: Lemon8)

Řada vlád bojuje s mateřskou společností TikToku a ByteDance dál chrlí aplikace, které si lidé na Západě ve velkém stahují

16. dub 2023 Redakce 1 min

Aplikace Lemon8, obsahující mix videí a fotografií, slaví výrazný nárůst uživatelů. Za poslední dva týdny se stala nejstahovanější  bezplatnou lifestylovou aplikací v Apple App Store ve Spojených státech. Jejím provozovatelem je přitom singapurská firma Heliophilia, dceřiná společnost ByteDance, která nejen v USA čelí výraznému tlaku a možnému zákazu ze strany politických autorit kvůli obavám o národní bezpečnost.

Vyšší zájem o aplikaci vyjádřený 650 tisíci stažení za deset ní na přelomu března a dubna 2023 není náhodný. Je za ním snaha ByteDance posílit svou pozici. Aplikace Lemon8 byla spuštěna už v březnu 2020 a za tři roky byla nainstalována v 17 milionech případů. I proto, že v USA a ve Velké Británii byla spuštěna až v únoru 2023, tvoří její hlavní trhy dosud státy jako Japonsko, Vietnam, Malajsie, Thajsko nebo Singapur. V Japonsku, které je s 37 procenty jeho největším trhem, se v červenci 2022 stal Lemon8 druhou nejstahovanější lifestylovou aplikací v obchodě iOS. Na začátku dubna 2023 zůstával na pátém místě. V thajském obchodě s aplikacemi pro iOS se loni aplikace umístila na prvním místě.

Celý článek si přečtětre ZDE.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články