Půl milionu pro vítěze. E.ON Energy Globe ocení už popatnácté ekologické inovativní nápady
Generální ředitelka E.ONu v České republice Claudia Viohl s Martinem Minaříkem, zakladatelem startupu Myco. Foto: E.ON

Půl milionu pro vítěze. E.ON Energy Globe ocení už popatnácté ekologické inovativní nápady

11. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Zájemci o následování startupu Myco mají šanci. E.ON spustil možnost přihlásit se do soutěže E.ON Energy Globe oceňující inovativní nápady v oblasti ekologie, udržitelnosti a ochrany přírody. Kromě odměny ve výši 500 tisíc korun na další rozvoj vítěz národního kola získá také možnost představit svůj projekt porotě na světovém finálovém večeru, kam míří vítězné projekty ze 187 zemí světa.

V posledních letech se do českého národního kola přihlásilo vždy několik stovek projektů. Odborná porota, do které své zástupce nominuje Akademie věd ČR a zasedají v ní i další odborníci na oblast ekologie a udržitelnosti, vybere šest finálových projektů. Ty budou soupeřit o přízeň veřejnosti.

Přihlášky je možné podávat do 28. února 2023. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v srpnu. Kromě vítěze budou oceněny i projekty na druhém a třetím místě.

V předchozích letech kromě startupu Myco, který zaujal svým nápadem vyrábět obalové materiály z hub a nahrazovat jimi jednorázové obaly, v soutěži uspěla i aplikace Nesnězeno, obec Hostětín nebo Domov pro seniory Podhradí.

PŘEČTĚTE SI: Nejlepším udržitelným projektem roku se stal startup Myco se svou ekologickou náhradou polystyrénu; druhé místo obsadily solární panely společnosti Wienerberger a třetí byla energeticky nezávislá obec Kněžice

PŘEČTĚTE SI: Startup Savee ušetří obchodnímu centru za elektřinu 1,2 milionu korun měsíčně. V budoucnu chce přinést úspory také obcím a městům

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články