PRemium článek SJ.News přinesl firmě nového klienta a zvýšil o 150 procent zájem kandidátů

PRemium článek SJ.News přinesl firmě nového klienta a zvýšil o 150 procent zájem kandidátů

23. úno 2023 PRemium 4 min

Zpravodajský web SJ.News nabízí formou PRemium článku možnost představení vaší firmy. Podívejte se na případovou studii, kde se na konkrétním příkladu dozvíte, jak může pomoci i vám.

SJ.News je nezávislý online magazín o startupech, technologiích, podnikání, HR a financích. Vznikl v červnu 2022 jako nástupce původního Newsroomu StartupJobs, jenž fungoval od podzimu 2018. Během pár měsíců se prosadil mezi předními českými médii v dané oblasti. Dnes jej navštíví tisíce návštěvníků denně.

Ve spojení s mateřským portálem StartupJobs vznikla myšlenka, jak klientům populárního pracovního portálu zvýšit brand awerness u kandidátů či potenciálních zákazníků. Vzhledem k rapidně stoupající čtenosti SJ.News se nabízelo umožnit zájemcům využít jeho síly a nabídnout firmám možnost zviditelnit se odlišným způsobem, a posílit tak povědomí o jejich značce - a to jak z hlediska employer brandu, tak i brandu jako takového.

V rámci SJ.News jsme navrhli koncept PRémium článku, s jehož pomocí můžeme čtenářům představit produkt či službu klienta v atraktivní formě. PRemium články píší naši zkušení redaktoři stejnou formou, jakou by psali standardní texty. Neztrácí tak na objektivitě ani relevanci, ale jedná se o plnohodnotný článek.

Abychom PRemium článkům dali maximální možnou podporu a získali tak co největší zásah a co nejvíce čtenářů, rozhodli jsme se využít několika marketingových kanálů. O publikovaném článku se tak čtenář dozví na sociálních sítích StartupJobs i SJ.News, na bannerech, které jsou umístěny na webech StartupJobs.cz i SJ.News, pomocí tematického newsletteru adresovaného klientům StartupJobs a čtenářům SJ.News nebo díky výkonnostní reklamě na Facebooku a Instagramu.

Jaké byly první námluvy?

Prvním ze zájemců byli softwaroví vývojáři ze společnosti Netvor. Pro začátek nám nedali lehké zadání. Rozhodli se totiž, že chtějí začít pracovat na svém employer brandu a zároveň by rádi oslovili i nové zákazníky. Ale o tom a jejich příběhu vám poví sami níže.

PŘEČTĚTE SI: U bodyshoppingu bych si připadal jak houska na krámě. Baví nás tvořit spolu a doručovat byznysovou hodnotu, říká šéf „Netvorů”

Z hlediska statistik dopadly výsledky nad očekávání. Netvor byl za říjen 2022 druhým nejčtenějším článkem SJ.News. Dokonce významně předstihl dlouhodobě nejčtenější článek, co se týče času stráveného na stránce. Díky tomu, že průměrná doba zapojení činila téměř jednu minutu, lze předpokládat, že více než polovina uživatelů dočetla článek do konce. Také výkonnostní kampaň cílená na programátory byla nadprůměrně efektivní. Zasáhla přes 70 tisíc uživatelů a zobrazila se více než 155 tisíc krát.

Newsletter, který jsme rozeslali celkem 3 100 uživatelům, si nakonec otevřelo 44,6 % z nich. Míra prokliku se zastavila na 2,9 %, tedy 92 prokliků. V rámci segmentu vývojářů jde o naši historicky nejlepší míru otevření newsletteru.

Video příspěvek propagující článek, který jsme sdíleli na sociálních sítích Facebook, Instagram a LinkedIn, zasáhl 3 786 lidí, zobrazil se 4 509 krát a zaznamenal 97 prokliků. I zde se jedná o vysoce nadprůměrný výkon.

Rekordního výkonu dosáhla rovněž bannerová kampaň, která běžela na StartupJobs a SJ.News a odkazovala na kariérní stránky Netvora. Na výsledky jednotlivých ploch se můžete podívat níže:


A jak to vidí „Netvoři”?

Zakladatel společnosti Netvor Michal Voráč. (foto: Netvor)

Netvor je softwarová firma působící na trhu od roku 2014. Naše firma si svůj business dlouho nechávala sama pro sebe, marketing a obecně propagace nám byla cizí a nevnímali jsme, že ji bylo potřeba vykonávat. Vždy jsme si vystačili s takzvaným “word of mouth”. Současná situace na trhu s vývojáři a přidruženými profesionály nás ale přinutila více přemýšlet nad tím, jestli o nás někdo vlastně ví. Velmi rychle jsme si ověřili, že naše domněnka byla správná - spíše neví. Nenechali jsme se uchvátit panikou a začali jsme konstruktivně vyhledávat příležitosti, jak položit základní kámen našemu brandingu a marketingu. Věděli jsme, že propagovat musíme nejvíce směrem k talentům, jelikož to nás trápilo v současnosti nejvíce, nicméně jsme potřebovali uvést Netvora i na startupové scéně, u níž vnímáme, že jsme její součástí.

Logický krok byl oslovit StartupJobs, respektive SJ.News. Právě zde se potkávají firmy a kandidáti. Tudíž, lidově řečeno, dvě mouchy jednou ranou. Se SJ.News jsme se spojili a byl nám nabídnut komplexní balíček, který šlo velmi dobře personalizovat a pokrýval všechny pro nás důležité kanály. Bylo tak možné v rámci jedné kampaně oslovit obě cílovky.

V rámci této kampaně Netvor připravil bannerovou kampaň cílenou právě na talenty. Kampaň jsme konzultovali se StartupJobs, jakožto specialisty na HR a s ním spjatý marketing. Lehce kontroverzní tematika pak přinesla velmi zajímavá čísla a celkově přispěla ke zvýšení počtu kandidátů v období kampaně o 153 % oproti předchozím dvěma měsícům. Toto číslo může být ovlivněno kampaní, která běžela paralelně s touto, nicméně nebyla cílená primárně na uchazeče. Mimo úspěch na poli hiringu se nám podařilo získat nového klienta, který jako prvotní zdroj uvedl právě článek na SJ.News.





Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata:
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články