Podcast SCRIPTease: Turisté z Asie i Ameriky si potrpí na lokální historky. Místo vlaku tak raději cestují s českým startupem Daytrip
Valeriia Pshenychna byla hostem podcastu SCRIPTease. (Foto: LOLO.team)

Podcast SCRIPTease: Turisté z Asie i Ameriky si potrpí na lokální historky. Místo vlaku tak raději cestují s českým startupem Daytrip

29. čvn 2023 Redakce 7 min

Cestování má mnoho podob a pro lidi z jiných kontinentů, kteří Evropu navštíví třeba jedinkrát za život, může mít roadtrip z Prahy do Vídně s lokálním průvodcem a zastávkou u Sázavského kláštera či v Třebíči významnou přidanou hodnotu. Přišla na to v roce 2015 česká firma Daytrip, která od té doby sklízí úspěchy na mezinárodním poli. Její obrat loni překročil hranici půl miliardy korun, když její řidiči svezli přes 200 tisíc lidí. Firma přečkala covidovou krizi a pod vedením spoluzakladatelů Tomáše Turka (CEO) a Markéty Bláhové (COO) se jí nyní daří naplňovat rozvojové ambice a proměňovat představu mnoha lidí o komfortním cestování s lokálně-kulturním přesahem.

Článek vznikl v rámci spolupráce SJ News a podcastu SCRIPTease. Celou epizodu si můžete poslechnout zde:

Do technologického podcastu SCRIPTease dorazila Valeriia Pshenychna, která ve společnosti Daytrip působí na pozici Chief Product Officer (produktové ředitelky) a je jednou z představitelek pětičlenného zakladatelského týmu. Firma dnes přímo zaměstnává přes 100 lidí, velkou část z nich na seniorních pozicích a v režimu vysoce autonomní práce z domova či vzdálené kanceláře. V loňském roce získala další investici ve výši přibližně 150 milionů českých korun. Uzavřela tak úspěšně investiční kolo zvané Series A, vhodné pro zavedené firmy hledající partnery pro další rozvoj.

„Daytrip je platforma pro meziměstské transfery. Zákazník si může objednat soukromou jízdu s lokálním řidičem ve více než 90 zemích světa, přičemž stále expandujeme, takže to určitě není všechno. Nedávno jsme začali působit v Brazílii, Argentině a Chile – naše expanze tedy hodně míří do regionu Latinské Ameriky. Přidali jsme i Finsko, Krétu, Kypr… Působíme na všech kontinentech kromě Antarktidy. Tam budeme jezdit, až postaví první silnice,“ směje se Pshenychna. Jak si firma nové regiony, ve kterých bude působit, vybírá? „Musí to samozřejmě dávat smysl jak nám, tak cestovatelům. Ne všude ve světě je cestování bezpečné, proto jsou problematické například země na Blízkém východě nebo v části Afriky. Tam, kde je poptávka po transferech, ale chceme být,“ dodává.

Valeriia Pshenychna v podcastu SCRIPTease. (Foto: LOLO.team)

Valeriia vystudovala počítačovou vědu na Charkovské národní univerzitě a v minulosti se zaměřovala zejména na vývoj na platformě .NET. „Před osmi lety jsem na StartupJobs našla příspěvek CEO Tomáše Turka, že hledá Chief Technology Officera. Bylo mi tehdy 22 let, ale řekla jsem si, že to jsem já – že to musím zkusit. Zareagovala jsem na inzerát a potkali jsme se. Oni v té době přemýšleli o tom, že začnou s mobilní aplikací, což byla oblast, ve které jsem neměla žádné zkušenosti. Proto jsem si říkala, že to asi neklapne. Nicméně Tomáš mě kontaktoval s tím, že sice našli zkušenějšího CTO, ale byli by rádi, kdybych se k nim od začátku připojila jako vývojářka. Později vznikla potřeba mít člověka zodpovědného za produkt, a protože jsem ho znala dobře, postoupila jsem na pozici produkťačky a od začátku letošního roku do nové role Chief Product Officera,“ popisuje Pshenychna.

Z Prahy do celého světa. Aspoň s jedním výletem po cestě

Co přesně si představit pod pojmem transfer, který do povědomí Čechů dostaly především cestovní kanceláře, rozvážející za pomocí lokálních autobusů turisty z letiště do hotelů v přímořských letoviscích? V podání startupu Daytrip jde o výrazně odlišnou službu. „Poskytujeme zákazníkům možnost koupit si cestu mezi městy autem, s místním řidičem, a po cestě se zastavit na zajímavých místech,“ vysvětluje Pshenychna.

Jak to vypadá v praxi? Zadáme-li do vyhledávače například cestu z Prahy do Lince, je možné ji realizovat vozem Volkswagen Passat (nebo podobným) ve dvou lidech, v režimu door-to-door (vyzvednutí i vyložení na místě určeném zákazníkem) za cenu přibližně 5 tisíc korun. Po cestě se za necelou tisícovku navíc můžeme zastavit na hodinu na Konopišti či v Hluboké nad Vltavou. O pár stovek dražší pak bude zajížďka do Českého Krumlova nebo rakouského památníku v Mauthausenu.

„Vnímání této služby je výrazně jiné mezi Evropany a například zákazníky z jihovýchodní Asie nebo Ameriky. Nám může připadat absurdní, dát za cestu z Prahy do Vídně přibližně 300 euro. Máme vlastní auto a známe tu každý kout. Jenže americký pár středního věku, který je naší cílovou skupinou, přijede s několika kufry. Není jim komfortní představa řízení po evropských městech, třeba v úzkých italských uličkách. Oceňují pohodlí a anglicky mluvícího řidiče, který jim něco zajímavého řekne a ukáže jim okolí. Často se pak stává, že v průběhu svého měsíčního putování po Evropě objednají několik navazujících cest u nás,“ doplňuje Valeriia Pshenychna.

„Je důležité zmínit, že výlety či okružní cesty nejsou naší primární službou. Tou je přeprava z bodu A do bodu B. Snažíme se však zákazníkům vyhovět a máme speciální formulář na webu, do kterého může zákazník popsat představy o celé cestě. Naši řidiči ale nejsou průvodci, nemusí tak vědět do hloubky zajímavosti o každém hradu, který navštívíte. Dostávají ale domácí úkoly, aby si o jednotlivých zastávkách něco nastudovali,“ popisuje Pshenychna.

(Foto: LOLO.team)

U řidičů hraje prim kvalita, nikoliv kvantita

Jak probíhá spuštění služby Daytrip ve zcela nové zemi působnosti, například zmiňované Brazílii, která je s rozlohou přes 8 milionů čtverečních kilometrů (pro srovnání, Česká republika má rozlohu 78 867 km²) pátou největší zemí světa? „Máme hezky vypracovanou expanzní strategii. Jako první věc náš obsahový tým připraví trasy, na kterých chceme začít. Vybereme si region, zadáme trasy do systému a začneme zkoumat, jaké jsou po cestě zajímavé zastávky. Napíšeme k nim popisky a přidáme fotky, tak aby byly pro zákazníky lákavé,“ přibližuje celý proces produktová manažerka Valeriia Pshenychna. Její kolega zodpovědný za konkrétní expanzi následně spustí kampaň na nábor řidičů, ovšem ve výrazně menším rozsahu, než by mnozí očekávali.

Daytrip využívá ve svých produktech následující technologie:
Node.js, React MobX, Swift, GraphQL, tRPC, MongoDB, AWS

Připomíná, že zatímco služby typu Uber potřebuji obrovskou flotilu, aby mohly spustit přepravu po jednotlivých městech, firmě Daytrip stačí na začátek pro meziměstské cesty najmout třeba pouhou pětici řidičů v jednotlivých výchozích bodech. V současnosti má Daytrip zasmluvněno více než 5000 řidičů, kteří obsluhují asi 9000 měst a 40 000 různých tras. Pshenychna vysvětluje, že například v Evropě je poptávka po službě výrazně sezónní, řada řidičů proto jezdí v létě a kolem Vánoc v podstatě na plný úvazek. Avšak v mezidobí mají jinou práci a občasné cesty pro ně představují spíše jen vítaný přivýdělek. „Automaticky garantujeme veškeré odjezdy rezervované alespoň 36 hodin dopředu. Pokud je to méně, a to až do 3 hodin do času odjezdu, snažíme se udělat vše pro to, abychom našli vhodného řidiče, který cestu akceptuje,“ dodává.

„O alokaci zdrojů v rámci ‚poolu‘ řidičů se starají lidé na pozici Driver Support & Operations. Každý řidič má svůj profil v našem backoffice systému a zároveň mobilní aplikaci. Postupně chceme právě sem přenést veškerou funkcionalitu pro řidiče, která je dnes na webu, aby aplikace byla jediným bodem kontaktu Daytripu s řidičem. Tak jak to má například Uber a podobné firmy,“ vysvětluje Pshenychna. Zákazníci si své cesty mohou objednávat buď skrze webové rozhraní nebo aplikaci pro platformu iOS, v dlouhodobějších úvahách je i aplikace pro Android. Vzhledem k movitější zákaznické základně ale prý v současnosti z ekosystému společnosti Apple pochází majorita všech poptávek po přepravě.

(Foto: LOLO.team)

Zájem je i o polosoukromé minibusy

Přestože se firma původně zaměřovala výhradně na soukromou přepravu, aktuálně testuje zajímavou novinku. „Na několika cestách se nám osvědčila sdílená přeprava, které říkáme Daytrip Pool. Místo objednávky celého auta si zákazník zaplatí místo v dodávce třeba pro sedm lidí, kde spolu jede několik menších skupinek. Služba má obrovský potenciál a my aktuálně pracujeme na tom, abychom ji mohli replikovat i na další trasy,“ dodává Pshenychna.

Kritickým okem by bylo možné namítat, že firma znovu vymyslela autobus s delegátem cestovní kanceláře, byť v modernějším podání. Valeriia Pshenychna má ale vysvětlení. „Otevírá nám to novou cílovou skupinu, pro kterou je privátní přeprava cenově nedostupná. Zatím tuto službu nabízíme tam, kde je přeprava veřejnou dopravou z různých důvodů problematická. Například na trase z italské Neapole do malého přímořského městečka Positano. Na autobusy tu není příliš spolehnutí a vjezd aut je regulován místní vyhláškou, proto je ideální, aby jela plná,“ vysvětluje. Evropané prý naopak rádi využívají Daytrip v oblasti jihovýchodní Asie, kde pro ně představuje cenově dostupnou, avšak výrazně pohodlnější a bezpečnější alternativu k místní dopravě.

Jakým způsobem musela firma, která má dnes globální dosah, rozšířit a zdokonalit svou infrastrukturu? Kdo definuje současnou růstovou strategii a jak se ji daří naplňovat? Jak motivovat stovku lidí z celého světa, kteří se kvůli struktuře firmy Daytrip fyzicky vídají jen jednou za půl roku? A s jakými ambicemi firma vyhlíží nadcházející letní sezónu? To vše se dozvíte v dalších minutách nové epizody technologického podcastu SCRIPTease, kde Valerii Pshenychnu, produktovou ředitelkou cestovatelského startupu Daytrip zpovídá moderátor Jirka Bachel z vývojářského klubu LOLO.team.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Podcast
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články