Ovečkárna pořád roste. Letos cílí na tržby 320 milionů korun
Foto: Ovečkárna

Ovečkárna pořád roste. Letos cílí na tržby 320 milionů korun

6. úno 2023 Ondřej Černý 1 min

E-shop Ovečkárna, zaměřující se na prodej produktů z ovčí vlny, loni dosáhl tržeb 274 milionů korun. Nedosáhl na plánovaných 280 milionů, ale meziročně i tak rostl o 48 procent ze 187 milionů v roce 2021. Plánem na letošní rok jsou tržby ve výši 320 milionů korun.

Ovečkárna loni vyřídila 240 354 objednávek. Během března a dubna, kdy ve společnosti panoval šok ze situace na Ukrajině, e-shop proinvestoval peníze do marketingu, což do léta vyústilo ve ztrátu na EBITDA okolo 10 milionů korun. Zlom přišel v polovině května, kdy tržby začaly znovu růst.

Naše výsledky byly doslova jako bitcoin - nahoru a dolů. Jako podnikatel jsem byl nervózní z celé situace ve světě, naše ambice na začátku roku byly vysoké, ale brzy bylo jasné, že tento rok nebude tak úspěšný, jak jsme si představovali. Svých cílů jsem se ale nechtěl vzdát a nechtěl jsem slevit za žádnou cenu. Věděl jsem, že naše šance budou Vánoce, protože i když jsou to svátky pohody a klidu, i přes sebevětší problémy chtějí lidé potěšit své blízké nějakým dárkem,“ konstatoval zakladatel Ovečkárny Martin Bernátek.

PŘEČTĚTE SI: E-shopy a vánoční sezóna. Jaké měly tržby ve srovnání s předchozím rokem?

PŘEČTĚTE SI: E-shopy zaznamenaly loni první meziroční propad obratů v historii. On-line prodeje za loňský rok klesly o 12 procent

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články