Jak to vypadá na škole, kde se studuje herní vývoj?
Střední škola umění a designu v Brně jako první a zatím jediná státní škola nabízí maturitní vzdělání v oblasti herního designu. (Foto: SSUD Brno)

Jak to vypadá na škole, kde se studuje herní vývoj?

25. bře 2023 Redakce 1 min

Česká herní studia, ve světě proslulá tituly jako je například Mafia, Kingdom Come nebo Euro Truck Simulator, by měla mít mezi uchazeči o stále vznikající pracovní pozice konečně i kvalifikované krajany. V Česku se totiž otvírají nejen vysokoškolské, ale už i středoškolské obory, které se herním vývojem zabývají. Abychom zjistili, jak vzdělávání v tomto specifickém oboru probíhá, navštívili jsme Střední školu umění a designu v Brně, která jako první a doposud jediná státní škola takové vzdělání nabízí.

Ačkoliv je poptávka po kvalifikovaných vývojářích opravdu vysoká, prvním impulsem byl zájem takzvaně z druhého břehu. „Učil jsem obor motion design, v rámci kterého jsme se často dotýkali tématu herní tvorby. Studenti projevili zájem o důkladnější vzdělání v této oblasti, v reakci na něj jsme spolu s mým kolegou Ondřejem Klusem založili klub herní tvorby, volnočasový kroužek,”vzpomíná na zrod oboru majoritní učitel game artu Filip Dufka.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články