Influencer Jonáš Čumrik nastupuje do parfumerie Notino. Bude oslovovat mileniály a generaci Z
Jonáš Čumrik.

Influencer Jonáš Čumrik nastupuje do parfumerie Notino. Bude oslovovat mileniály a generaci Z

6. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Influencer v důchodu Jonáš Čumrik alias Johny Machette se stane součástí týmu Notina na nově vytvořené pozici Strategy & Idea Director. Zaměří se na inovace v komunikaci s mladou generací.

Česká online parfumerie chce nově přinést vhodná témata, která osloví mladou generaci zákazníků, s cílem podpořit prodej v této demografické skupině. „Cíl je vcelku jasný. Vybudovat brand, jenž bude pozitivně vnímán generací, kterou spousta firem přehlíží. Vždyť jen v České republice více než 79 procent značek nemá žádnou strategii pro Gen Z. Chci, aby můj tým potřeby mladé generace vnímal, věnoval jim pozornost a nebral je na lehkou váhu,“ říká Jonáš Čumrik o své nové pozici.

Ve firmě se bude zabývat zmapováním nákupních návyků spotřebitelů narozených po roce 1995, hledání správných influencerů a jejich zapojování do kampaní. Ke strategiím Notina patří například livestream shopping, tedy prezentace zboží během přímého přenosu, většinou právě s účastí influencera, a možnost jeho přímého zakoupení. Největší evropský prodejce parfémů a kosmetiky chce na mladé cílit také prostřednictvím otevřením účtu na TikToku.

Jonáš Čumrik má v této oblasti už léta zkušeností. Kromě budování svého osobního brandu spolupracoval s celou řadou firem, jako jsou O2, T-Mobile, Coca-Cola nebo Maybelline a na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy vede předmět zaměřený na marketing napojený na influencery.

O tom, jak Čumrik vnímá pracovní návyky generace Z, jsme psali zde

PŘEČTĚTE SI: Život na full-time a práce jako vedlejšák? Generace Z nemusí sedět v kanceláři, ale taky neodjede v pátek ve dvě na chatu, říká „influencer v důchodu“ Čumrik

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články